Noutăți și comunicate

#ARTmaniaFestival la start

28 iulie 2017
#ARTmaniaFestival la start
  • Seria de evenimente alternative si de activari creative vor intregi weekend-ul de concerte ARTmania Festival 2017
  • Livewall cu postari in timp real pentru pasionatii de tehnologie si de social media


Cea de-a 12-a editie de ARTmania Festival, din perioada 28 - 29 iulie 2017, isi asteapta participantii cu o serie de evenimente culturale alternative si de activari creative care vor intregi posibilitatile de petrecere a timpului liber dintre concertele din Piata Mare.

  • Cei pasionati de gastronomie vor putea testa o oferta culinara bogata in zona dedicata din festival, denumita "ART of Food". Cu ocazia acestei editii a fost creat si smoothie-ul ARTmania, dedicat iubitorilor de bauturi sanatoase.

  • Pasionatii de tehnologie sau de retele sociale vor putea posta imagini si isi vor putea exprima creativitatea in timp real, folosind hastag-ul oficial al festivalului (#ARTmaniaFestival).


Proiectii de filme. Cinefilii vor putea viziona gratuit filme premiate international, aduse de Transilvania Film: Belgica si Goodnight Mommy. Acestea vor fi proiectate in fiecare zi de festival, de la ora 15:00, in Libraria Habitus din Piata Mica, unde ARTmaniacii amatori de lectura vor avea parte si de reduceri de 10% la carti SF sau fantasy. Detalii complete aici.


Expozitii de arta si vizite la muzee. Pentru ca exprienta culturala sa fie completa, intre concerte, persoanele cu bratara de festival vor putea vizita gratuit numeroase expozitii special pregatite cu ocazia ARTmania si vor avea acces in cele patru spatii expozitionale ale Complexului National Muzeal ASTRA - detalii complete aici.


Expozitia "O UNIUNE TOT MAI STRANSA - Mostenirea Tratatelor de la Roma pentru Europa de astazi", amplasata in Piata Mare, in Cortul "Spatiul European", va include documente si imagini istorice din arhivele Uniunii Europene, ale Ministerului de Externe Italian si ale agentiei italiene de presa ANSA. Expozitia va putea fi vizitata in fiecare zi de festival, intre 12:00 - 18:00.


Biciclete gratuite pentru participantii la ARTmania festival, powered by Bicicleta Pegas si SIBIO

Toti purtatorii de bratari ARTmania vor avea acces gratuit in Muzeul in aer liber ASTRA. De aceea, Bicicleta Pegas si SIBIO juice bar pun la dispozitie modele Pegas Strada sau Pegas Clasic persoanelor care doresc un drum de vis din Piata Mica pana la muzeu. Punct de pornire: SIBIO juice bar (adresa: Piata Mica nr. 3, Sibiu).

Feedwall cu postari realtime - tehnologie, powered by ZeList Monitor, pentru cei mai conectati fani.

Pe langa participarea la concerte, la expozitii si muzee, la proiectiile de film sau la activitatile creative, pasionatii de tehnologie vor fi incurajati sa-si puna pozele si sa-si exprime creativitatea pe retelele sociale, folosind hastag-ul oficial al festivalului: #ARTmaniaFestival.

Continutul realizat si postat de ei va fi afisat in timp real pe website-ul oficial al festivalului (http://www.artmaniafestival.ro, sectiunea LiveWall) si pe un ecran din perimetrul festivalului, putand fi astfel apreciat de toti participantii.

GIF Booth, powered by Banca Transilvania.

Amatorii de lucruri amuzante vor avea ocazia sa imortalizeze momentele de distractie petrecute alaturi de prieteni cu ajutorul unei cabine care va realiza GIF-uri (imagini animate) pusa gratuit la dispozitia participantilor la festival de Banca Transilvania. La acest GIF Booth, powered by BT, participantii la festival isi vor putea alege melodia trupei preferate de la ARTmania Festival 2017 si vor "canta" pe aceasta melodie singuri sau alaturi de prieteni. In acest timp vor fi pozati si transformati intr-un GIF.



ARTmania ART of Food

Participantii pasionati de gastronomie vor putea testa o oferta culinara bogata in zona speciala din festival, denumita "ART of Food". Astfel, cei sositi in Piata Mare din Sibiu se vor putea bucura de un spatiu dedicat preparatelor culinare si bauturilor, disponibile pentru toate gusturile si varstele.

Aproximativ 14 expozanti se vor intrece pentru a rasfata publicul cu unele dintre cele mai savuroase preparate culinare, de la sortimente de inspiratie italieneasca, mexicana sau texana, la noodles, paste, burgeri sau deserturi.

Printre cei responsabili cu incantarea culinara a publicului se numara: Meat Busters, Cimbru (condusa de Chef Nicu Craciun), Eat Street Cluj, Two Chefs Food Truck, Noodle pack, Thai Scoops, Duma's Van, Eat it - Fresh Pasta Truck, Das Grillmobil by Batranu Sas, Maia Ice Cream sau Delicii pe roti.

La capitolul bauturi, pe langa sortimentele intalnite in mod traditional la evenimente, participantii la festival interesati de bauturi sanatoase se vor putea rasfata cu un smoothie special creat pentru acest eveniment de cei de la SIBIO juice bar: smoothie-ul ARTmania!

Reteta super racoritoare a smoothie-ului ARTmania include: pepene rosu, portocale, lime si menta si va fi in ton cu cromatica afisului oficial, pentru a da un plus de identitate festivaliera! Sortimentul va fi disponibil doar pe parcursul festivalului, 27-28-29 iulie 2017.



Concerte alternative (in afara celor sustinute in Piata Mare):

Vineri, 28 iulie 2017, ora 21:00 - concert White Walls in Rock N'Bike Club (adresa: Stefan cel Mare nr. 120, Sibiu)

Sambata, 29 iulie 2017, ora 23:30 - AFTERPARTY ARTmania Festival. Concert Etheric & Alpha Q live in Rock, Pub & More (adresa: Str. General Ghe. Magheru nr.45, Sibiu)



La ARTmania Festival 2017, fanii ii vor putea asculta in Piata Mare din vechea cetate a Sibiului pe unii dintre cei mai apreciati artisti ai momentului: Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project, Walkways sau Coma.

Programul complet al concertelor din cele doua zile de festival este disponibil aici: https://artmaniafestival.ro/program/



Biletele si abonamentele ARTmania Festival au fost puse in vanzare in retelele Eventim.ro, myticket.ro, iabilet.ro si pe

Kompostor.ro. In cea de-a doua perioada de pre-sale, pretul unui abonament este de 230 de lei, urmand ca la locatie pretul sa fie de 250 lei.

Pentru aceasta editie, ARTmania Festival a pus in vanzare un numar limitat de bilete pe zi, la pretul de 140 lei.

Regulamentul complet al ARTmania Festival 2017 poate fi consultat pe website-ul oficial al festivalului prin accesarea sectiunii "Reguli de acces" (https://artmaniafestival.ro/reguli-de-acces/) din meniul principal al website-ului.

# # #

Despre ARTmania Festival. Platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica, ARTmania s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Marca de prestigiu, cu traditie pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznet si al unui ambient special - Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase citadele medievale din Estul Europei. ARTmania exploreaza mereu drumuri noi, capitalizand experienta si prestigiul editiilor anterioare, cand pe scena mare din Sibiu au urcat o serie de trupe importante, de la Nightwish si Serj Tankian, la Die Toten Hosen, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters Of Mercy, Lacuna Coil, Republica, Helloween, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre multi altii. # # #

PARTENERI COMERCIALI: BECK’S, BANCA TRANSILVANIA

PARTENERI: AROC, TAKE A STAND, YOUROPE

PARTENERI MEDIA: PARTENERI MEDIA: Rock FM, Zile si Nopti, Adevarul, Forbes, HotNews, Men’s Health, Catavencii, National Geographics, Cosmopolitan, Beau Monde, Agerpres, Radio Romania Cultural, IQ Magazine, Times New Roman, Sunete, Tribuna, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Ora de Sibiu, Stiri de Sibiu, Metropolis, ClujLife, Deezer, Feeder.ro, iConcert, InfoMusic, Traieste Muzica, urban.ro, E-zine, Let’s Rock, Informatia Harghitei, Vinsieu.ro, roevents.ro, anyplace.ro, maximumrock.ro.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top