Noutăți și comunicate

Concert Cawatana la Interplanetary Night I in Ageless Club din Bucuresti

16 martie 2013
Concert Cawatana la Interplanetary Night I in Ageless Club din Bucuresti
Sâmbătă, 16 martie 2013, Cavalleria Events vă invită începând cu ora 19:00 în Ageless Club. unde se va lansa o noua serie de concerte sub titulatura "Interplanetary Night". La aceasta prima editie, publicul va avea rara ocazie, daca nu unica, sa participe la o intalnire live cu trupa Cawatana.

Prețul unui bilet este de 25 lei.

Interplanetary Night este un moment în timp și spațiu definit în afara realității și adecvat viselor. Este o seară care propune un habitat pentru devoratorii muzicii de după"¦ de după realitate, apocalipsă, viață sau moarte. Concret, este vorba de o serie de evenimente pentru adepții genurilor post-rock, sludge, post-hardcore, sau celor descendente din doom și progressive. Se vor susține concerte cu trupe de gen internaționale, chiar și autohtone, într-un cadru muzical potrivit, cu after party-uri unde playlistul nu se va îndepărta de categoriile exemplificate. Printre concertele cu formații ce se ocupă de dezvoltarea acestor stiluri, Interplanetary Night invită pe toți cei pasionați de această nișă să asiste la videoproiecții cu cele mai experimentaliste videoclipuri, atât ale pionierilor genului cât și ale newcomer-ilor, filme sau documentare care se confundă prin mesaj cu astfel de muzică, dvd-uri lansate de artiștii din zonă, sau listening sessions. Așa că, stați cu ochii pe telescop pentru a observa mișcări și noi informații despre aceste evenimente.

Prima editie Interplanetary Nightare loc pe 16 martie 2013 in Ageless Club din Bucuresti si propune o intalnire intre pasionatii de muzica si bine cunoscuta trupa de neofolk/dark folk/martial-industrial Cawatana, originara din Ungaria. Evenimentul in sine devine si mai special, fiind prima incursiune a trupei in granitele Romaniei, cat si premiera noului line-up pe scena. Setlistul pregatit de trupa pentru prima editie Interplanetary Night va contine piese mai vechi, prezentate uneori in forme diferite de versiunile cunoscute, cat si unele noi, nemaiauzite pana acum.

In trecut muzica Cawatana prezenta un echilibru intre acordurile calme si linistite de neofolk bazat pe chitara acustica si clapa, presarat cu tonuri si ritmuri mai aspre de industrial. Recent ultima parte a disparut aproape complet din peisaj, lasand loc unui sound axat pe dark folk imbinat cu elemente minimaliste de clape si drum machine, in traditia optzecista a trupelor de new wave/ post punk sub motto-ul "Simple is beautiful".

Catalogul Cawatana a fost publicat de multiple case de discuri in multe tari ale lumii, precum Germania, Austria, Argentina, Polonia, Canada, UK, Israel, Belarus, China, Ungaria samd. Discografia contine un album lansat in 2003 (Struggle for Wisdom), un mini album (Advocation for Privileges) si un EP (Through Silver Shadows), pe langa multe compilatii si colaborari cu alte trupe.

Evenimentul este organizat de Cavalleria Events si sustinut de Institutul Maghiar din Bucuresti/ Bukaresti Magyar Intézet.

Sursa : Cavalleria Events.


Evenimente recomandate

Top