Noutăți și comunicate

Concert ”Cei ce ne-au dat nume” la Beraria H

10 mai 2016
Concert ”Cei ce ne-au dat nume” la Beraria H
Marți, 10 mai 2016, sunteți invitați la un concert al trupei Phoenix în Beraria H.



În 1972, după un deceniu de spirit de frondă și muzică definită ca fiind periculoasă pentru valorile socialiste datorită influențelor vestice, formația revelație a anilor 60 se trezește în imposibilitatea de a-și continua mesajul în urma deciziei liderului comunist de a accepta în România doar muzică ”bazată pe folclor”. Nu mică a fost surpriza autorităților când Phoenix s-a supus noilor cerințe într-un mod propriu, demonstrând că folclorul românesc autentic excede mesajului rural, cultului conducătorului și ritmurilor cunoscute și aprobate.

Cei ce ne-au dat nume” a reprezentat astfel o primă încercare de sintetizare a unei muzici uitate și un prim pas spre găsirea unui stil propriu (unic în România și în țările balcanice), eliberat de alte influențe exterioare. Albumul din 1972 a marcat începutul genului etno-rock impus de Phoenix, și regăsit mai apoi în toate creațiile ulterioare – mai curat, mai elaborat, evoluat.

Cum sună începutul 40 de ani mai târziu, când experiența aduce un nou mod de exprimare, mult mai bogat, mai ornamentat și estetic, vom afla în data de 10 mai 2016 în cadrul unui concert la Berăria H din București. Alături de Phoenix se va afla Daath Yug (tulnic) precum și alți invitați-surpriză.

Biletele se pot achiziționa din rețelele bilete.ro și iabilet.ro. Biletele în presale au preț redus până în data de 25 aprilie. Pentru acest eveniment rezervările se preiau doar după achiziționarea biletelor, online, la numărul de telefon 0725 345 345 sau la adresa de e-mail vreau@berăriah.ro.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top