Noutăți și comunicate

Concert Firma, Grimus, Velosonics in Club Colectiv

28 februarie 2015
Concert Firma, Grimus, Velosonics in Club Colectiv
Sâmbătă, 28 februarie 2015, facem cor de suflete alternative in Club Colectiv. Firma, Grimus și Velosonics este probabil una dintre cele mai bune combinații de trupe rock alternative pe care o veți găsi primăvara asta in București. Eclectice acorduri și pătrunzătoare versuri au să încânte capricioase papile însetate după o astfel de petrecere. Încălzirea ne-o va face Leo, cel care va asigura starea de visare până la răsărit.

Biletele pentru acest eveniment se găsesc online pe site-ul IaBilet.ro, la pretul de 20 lei: http://www.iabilet.ro/bilete-concert-firma-grimus-si-velosonics-re-activ-cu-leo-warm-up-after-22676
De asemenea, biletele se pot achizitiona si in format fizic, din rețeaua de magazine Uman și Senia, sau din agențiile Perfect Tour din toată țara.

Un eveniment sprijinit de Ciuc Premium și Stalinskaya Vodka.



2-Concert_Firma_Grimus_Veloson_iyPXI2bVj.jpg

Firma, trupă icon a rockului alternativ românesc, spărgea tiparele și redefinea standardele pieței muzicale de la începutul anilor 2000, devenind emblema unei generații marcate de piese precum `La Orbire`, `Nimeni` și `Important`.

Videoclipurile acestor piese au pus in evidenta o nuanta cinematografica a viziunii Firma, aprecierea lor la nivel international si national fiind dovedita de difuzarea lor pe VH1 si MTV Europe si rulajul in heavy-rotation pe posturile televiziunilor autohtone ( Atomic TV, MTV, TVR).

Firma a fost prima trupă românească nominalizată la o secțiune internațională - "New Sounds of Europe" și invitată să performeze la gala Mtv European Music Awards, în 2007 la München, după ce în 2004 fusese nominalizată la Mtv European Music Awards la categoria "Best Romanian Act" și "Best Rock Band" la Mtv Romanian Music Awards în 2005.

În 2014, după o lungă perioadă de creație și detașare, Firma a revenit în forță și a dăruit publicului un prim volum al albumului "DescÂNtece", lansat pe 16 octombrie, disponibil online pentru download Gratuit: https://soundcloud.com/trupafirma/sets/descantece-vol1

Albumul "Descântece - Vol. 1" și piesa "Tot ce va fi (este scris)", primul single de pe următorul volum, inclus deja în setlist-urile celor mai recente concerte, au stârnit admirația fanilor care așteptau demult această revenire a trupei și fascinația noilor generații care acum descoperă universul Firma. O dovadă a aprecierii trupei în noul context este și premiul Most Wanted Comeback, pe care Firma l-a primit la Premiile Sunete 2014 (1 noiembrie).

În toamna lui 2014, Firma a descântat mai multe colțuri ale României (Cluj, Timișoara, Craiova, Constanța), printr-un turneu național de promovare a noului material discografic"Descântece Vol.1 - Limited Edition Tour", care a prilejuit o reîntâlnire cu publicul autohton.

Firma au lansat recent videoclipul pentru single-ul "Două Suflete", o piesă cu un sound matur și complex, ce combină ritmurile trip-hop cu o linie de bas hipnotizantă și o lirică seducătoare și deopotrivă meditative: http://www.youtube.com/watch?v=OCa6kxJUAWA

http://www.facebook.com/TrupaFirma | https://soundcloud.com/trupafirma | http://www.youtube.com/FirmaChannel



3-Concert_Firma_Grimus_Veloson_rJSvjvo8T.jpg

Grimus


Când spui Transilvania, te gândesti automat la un loc misterios, chiar întunecat dar care exercită un farmec aparte. Datorită poveștilor pe care le-am tot auzit, acest tărâm din inima României stârnește mai multe emoții decât oricare alt loc care îți vine în minte. Iar dacă vrei să găsești trupa ideală care să "interpreteze" coloana sonoră a unui astfel de loc, Grimus este alegerea potrivită!

Grimus este o trupă clujeană de rock alternativ, înființată în 2005. Piesa lor de debut, Solitude, devine piesa anului la City Fm, in 2006. In 2007 câștigă finala naționala a concursului Global Battle of the Bands și participă la finala mondială de la Londra, iar in 2008 apare albumul de debut, Panikon, considerat albumul anului de către critica muzicală autohtona. In 2009, patru piese extrase de pe album ajung pe locul 1 în clasamentele radio (In A Glimpse, Backseat Driver, Confused, Insanity).

Prima lor piesă oficială în limba română, Umbre, lansata in 2010, devine piesa anului la City Fm iar piesa Started devine coloana sonoră a spotului de promovare Tuborg timp de un an de zile.

Cel de-al doilea album, Egretta (2011), produs de britanicul Adam Whittaker și masterizat la Sterling Sound din Ny de catre Ue Nastasi are 5 piese ce ajung pe locul 1 în clasamentele Radio Guerrilla (Started, Face The Light, Vanity, In Your Eyes, Nature Falls).

În premieră pentru o trupă din România, in 2012 Grimus au fost invitați la 4 festivaluri majore europene: Rock For People din Cehia, Exit Festival din Serbia, Sziget Festival din Ungaria și B'estfest Summercamp din România. De-a lungul timpului au împarțit scena cu Red Hot Chili Peppers, Moby, Motorhead, Kasabian, Prodigy, Eros Ramazzotti, Garbage, Placebo, Roxette, Hurts, Deep Purple dar și cu Sir Salman Rushdie, cel "care le-a dat nume".

Grimus sunt invitați în 2013 la cel mai mare festival european de tip showcase, Eurosonic din Olanda, iar în consecință la Arezzo Wave din Italia și Vienna Waves din Austria. Piesa «In Your Eyes» este inclusă pe coloana sonoră a filmului «Love Building».

Grimus au cântat în premieră pe un alt continent, și anume în India la Festivalul Saarang din Chennai, in ianuarie 2014, iar in luna martie a fost lansat cel de-al treilea album, intitulat «Emergence». 4 dintre piese au fost deja lansate ca single (Priveste-ma, High, The Hell I'm In si Pale Hands) cu un mare succes la public. «Emergence» este albumul anului conform muzicisifaze.com.

O nouă piesă Grimus, «Selfie» se află pe coloana sonora a filmului de succes cu acelasi nume. «High» a câștigat categoria "Best Alternative Song" la prestigioasele Independent Music Awards, secțiunea Vox Populi în competiție cu trupe din Usa, Uk, Canada și Australia. "Political Animals" a fost selectată de către Tudor Giurgiu pentru a face parte din coloana sonoră a noului său film «De ce eu?», cu lansarea prevăzută în februarie 2015.

http://www.facebook.com/grimusworld | http://www.grimus.ro



4-Concert_Firma_Grimus_Veloson_SKTk9g0UT.jpg

Velosonics este o formație bucureșteană de rock alternativ care la frageda vârstă de un an a dezvoltat deja dinți (in versuri), umbla (deocamdată în interiorul granițelor țârii) și nu numai că vorbește, dar are tupeul să și cânte (fiecare la ce se pricepe mai bine, respectiv: Adrian Spier - voce, Marius Acsintoaie - chitară, Andrei Niculescu - chitară, Flavius Fabian - bass și Cristian Prihotca - tobe).

Au fost "propunerea Guerrilla" în 10 orașe, au fost "pariul Sunete" și au ajuns pe coperta revistei respective. S-au împrietenit cu lumea la o bere Bergenbier și au cântat în poieni urbane (Piața Universității), în poieni idilice (Rocker's Challenge) dar și pe străzi rău-famate (Matasari)!

În fine, de curând au fost "Garantați 100%" de Tvr și au dovedit că "Votează: Contează" la Halele Carol. De curând au cântat în deschiderea trupei britanice Boxer Rebellion. Având în vedere ca toate piesele lansate s-au bucurat de succes, orice trupa "normala la cap" le-ar fi adunat pe albumul de debut, dar nu... ei s-au decis să-l cheme pe producătorul britanic Adam Whittaker și să intre în studio "neînarmați", doar pentru a ieși câteva zile mai târziu cu 10 piese nou-nouțe și un debut discografic spectaculos: "Roundhouse".

Premiera albumului a fost pe Deezer în 15 octombrie, după care acesta a devenit disponibil pe cele mai importante platforme digitale.

În sfârșit, începând cu 12 decembrie el exista și în varianta Cd și se găsește la concertele trupei.

http://www.facebook.com/Velosonics | https://soundcloud.com/velosonics



Un eveniment sprijinit de Ciuc Premium și Stalinskaya Vodka.
https://www.facebook.com/CiucPremium
https://www.facebook.com/StalinskayaRomania

Parteneri media: HitMusic Channel, Music Channel, Utv, Eclecticfm.ro, Radio 21, GOLD Fm - Dobro Show, ROCK FM, Radio România Cultural, Radio București FM, Romanian Rock Radio, Radio Trib, RadioIndieGen.ro, ȘapteSeri, Zile si Nopti, Dilema Veche, Jurnalul Național, Romania Libera, SUNETE, Academia Catavencu, Adevărul, VICE, Decât o Revistă, BeWhere, Arte și Meserii, Ziarul Studențesc Carevasăzică, IQads, Feeder, Veioza Arte, Metropotam.ro, InfoMusic.ro, Musicnights.ro, Urban.ro, Bestmusic.ro, b365.ro, 9am.ro, Modernism.ro, Tonight.eu, Anyplace.ro, iConcert.ro, Gingergroup.ro, Orasulm.eu, JurnalRock, RockOut, Rockstage.ro, MaximumRock, alternativ.ro, muzicabuna.ro, studentie.ro, Mixtopia.ro, sub25.ro, subAsfalt.ro, 121.ro, hotcity.ro, kudika.ro, getlokal.ro, afterhours.ro, vinsieu.ro, letsrock.ro, bestial.ro, rockout.ro, RoEvents, BucharestExpat.com, InYourPocket, , nineoclock, romania-insider.com, cooperativaurbana.ro.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top