Noutăți și comunicate

Concert JOE LOVANO - Master of Saxophone – pentru prima oara in Romania

25 martie 2017
Concert JOE LOVANO - Master of Saxophone – pentru prima oara in Romania
Jazz Syndicate Live Sessions prezintă, pentru prima dată în România, un concert extraodinar cu JOE LOVANO, unul dintre cei mai apreciați saxofoniști tenor contemporani. Evenimentul va avea loc în data de 25 martie 2017, de la ora 20.00, la Sala Radio din București.

Câștigător al Premiului Grammy, saxofonist și compozitor, JOE LOVANO se poziționează în avangarda grupurilor de Jazz de mari sau mici dimensiuni. De la lucrarea sa simfonică nominalizată la premiile Grammy, până la rolul său de șef al catedrei de jazz la Berklee College of Music, saxofonistul originar din Cleveland/SUA împinge și provoacă fără teamă asocierile sale conceptuale și tematice, într-o căutare pentru noi moduri de exprimare artistică și noi modalități de a defini limbajul jazzului.

În 2014, JOE LOVANO a câștigat premiul pentru Suflatorul si Saxofonistul Anului de la Asociația Jurnaliștilor de Jazz, precum și Saxofonistul Tenor al Anului, de la prestigioasa DownBeat Magazine.

Artistul a lansat 23 de albume aclamate la faimoasa casă de discuri Blue Note, ultimele trei concentrându-se pe cvintetul sau, US FIVE.

În cuvintele lui Bruce Lundvall (Blue Note Label), JOE LOVANO este un gigant al instrumentul său și un gigant cu drepturi depline al jazz-ului.

Pentru stagiunea 2016 - 2017, JOE LOVANO și-a propus trei proiecte majore.

În Classic Quartet, proiectul pe care îl va aduce și pe scena Sălii Radio, Lovano va explora bogata istorie a jazz-ului “clasic”, de la swing la bebop. Un susținător fervent al jazz-ului tradițional, notabilă în acest sens fiind colaborarea cu Hank Jones, în urmă cu zece ani, Lovano schimbă conturul în timp ce onorarează structura muzicală.

În cel de-al doilea proiect, doi artiști care exemplifică standardele pentru creativitate și explorare în cadrul venerabilului Blue Note Records vor cânta împreună pentru prima dată sub titulatura Chucho Valdes - Joe Lovano Quintet. Promisiunea de măreție combinată, anticipată de peste douăzeci de ani, se va concretiza într-un cvintet sustinut de un basist, baterist și percuționist, artiști care se claseaza printre cei mai “fierbinți” și mai “condimentați” instrumentisti ai Cubei.

În sfârșit, dar pe departe de a fi cel din urmă, Village Rhythms Band este o extensie naturală a evoluției gigantului saxofonului tenor, în timp ce împrumută interpretările sale singulare la poliritmia Vest Africană, creând o punte de legatură între New York City și Lagos.

În seara de 25 Martie, pe scena de la Sala Radio, vor urca:

Joe Lovano - saxofon tenor;

Lawrence Fields - pian;

Peter Slavov - bass;

Otis Brown – baterie.

PROGRAM:

Concertul “JOE LOVANO - Master of Saxophone” va avea loc pe 25 Martie 2017, ora 20:00, la Sala Radio din București. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Biletele pentru acest eveniment costă de la 105 de lei, în funcție de categorie, și pot fi cumpărate din rețeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti și Humanitas, benzinăriile OMV) și online pe eventim.ro, iabilet.ro și bilete.ro.

Facebook Event:

https://www.facebook.com/events/206372986499623/

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=Yk1v1TEDmaQ&list=RDYk1v1TEDmaQ#t=588

Eveniment recomandat de Magic FM


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top