Noutăți și comunicate

Concert Peter Hammill la Palatul Brukenthal din Piata Mare, Sibiu

7 august 2014
Concert Peter Hammill la Palatul Brukenthal din Piata Mare, Sibiu
Joi, 7 august 2014, Peter Hammill, cea mai influentă și impresionantă voce a rockului progresiv din toate timpurile, va susțiune în premieră absolută pentru România un concert solo pentru 350 de spectatori la Palatul Brukenthal.



Cu o discografie de peste 50 de albume, acest acrobat a jonglat cu stilurile muzicale de-a lungul carierei sale de peste 40 de ani.

Peter Hammill s-a născut în Londra anului 1948 și a început cariera de solist vocal și compozitor pentru Van der Graaf Generator, un proiect total neconvențional care a marcat profund cultura anilor '70. Atitudinea curajoasă și nonconformistă a artistului de atunci s-a păstrat până în zilele noastre. Peter Hammill rămâne și astăzi devotat importanței aplicării științei, inteligenței și pasiunii în creația muzicală în locul urmăririi succesului comercial.

Van der Graaf Generator s-a format în 1978, anul în care Hammill deținea un portofoliu de șapte albume solo, cu o diversitate impresionantă de abordări lirice și teme muzicale. Pentru cine nu va fi ascultat abordarea proto-punk din "Nadir's Big Chance", nu va fi simțit emoțiile copleșitoare din "Over" sau nu va fi fost amețit de aranjamentele neconvenționale din "The Silent Corner and the Empty Stage" până la momentul concertului de la Sibiu, nu va crede că Peter Hammill a fost geniul din spatele acelorași opere de artă.

Arta propusă de Hammill a fost întotdeauna independentă și necompromisă, motivul probabil pentru care a fost menționat ca sursă de inspirație pentru atât de mulți mari artiști. În plus, față de nenumăratele albume solo, a scris muzică pentru balet, film și televiziune. Concertează în Europa și în multe alte țări din lume, fie în forma Van der Graaf Generator, fie ca Peter Hammill, așa cum îl vom întâlni la ARTmania Festival Sibiu 2014, în curtea Palatului Brukenthal din Sibiu, pe 7 august.



Prețul unui bilet este de 100 de lei, dar atenție, locurile sunt limitate: 350 de spectatori se vor bucura de experiența live oferită de Peter Hammill. Biletele sunt disponibile în rețelele Myticket, Eventim și pe shop.artmania.ro

Sursa : ARTmania


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top