Noutăți și comunicate

De la Kogaionon, acum, la DBE...

11 februarie 2015
De la Kogaionon, acum, la DBE...
In urma cu 20 ani aparea primul numar din Kogaionon Magazine, o publicatie total underground ce isi propunea sa promoveze mult mai articulat materialele primite pana atunci pentru emisiunea radio "Antofagasta", de la postul local "Top'91". In acele vremuri accesul la informatia muzicala era destul de limitat in Romania, existand doar 2 reviste cu acoperire nationala care promovau stiluri variate de muzica Rock, printre care si ceva Metal. La putere era Death, Thrash, Heavy, Speed si Power Metal, plus noi venitele Doom si Gothic Metal. Incepuse si Black Metal-ul sa prezinte interes, insa, ca si ultimele stiluri venite, daca se gaseau cateva stiri despre acest tip de sonoritati prin puzderia de alte informatii cu stiluri mult mai cunoscute si implicit promovate. Derivatele nonconformiste, avangardiste si cu exprimari complet atipice nu prezentau nici interes si, implicit, nici promovare.



Astfel, la inceputul verii din 1995, apareau in Romania interviuri publicate in KOGAIONON cu multe trupe ce erau inca la inceput de drum, nepromovate la noi dar care promiteau mult: FLEURETY, MONUMENTUM, IN THE WOODS"¦, LACRIMOSA, OPETH, DIE VERBANNTEN KINDER EVAS. Pe langa ele, MOONSPELL, DAN SWANÖ sau THEATRE OF TRAGEDY au venit cu informatii interesante pentru cunoscatori.

KOGAIONON a devenit in scurt timp mult mai cunoscuta in afara Romaniei si de aceea multi distribuitori underground au dorit sa o aiba in lista lor. Faptul ca primul numar a fost scris in limba engleza a contat mult pentru cititorii de fanzine de afara, probabil in dezavantajul cititorilor autohtoni, din pacate.

http://www.kogaionon.com/ro/revista-kogaionon



DBE -ul nu ar fi existat fara KOGAIONON. La fel si Kruna, KruNatura, DonisArt sau alte Seri Speciale. Cum anul acesta se implinesc 20 ani de la aparitia Kogaionon Magazine, DBE-ul va fi structurat si orientat spre o aroma vintage, axata pe ceva mai mult Metal ca de obicei (Black si Doom), plus alte stiluri Non-Metal, dar tot cu amprenta Dark (de la diverse exprimari Rock si pana la Dark Folk, Experimental Drone sau chiar Theatrical). Asta nu inseamna ca DBE va deveni un eveniment Metal sau un festival de acest fel. Se stie ca primele editii s-au axat exclusiv pe Non Metal, apoi s-a incercat un melanj poate controversat de stiluri, dar care a dus la o intelegere si o toleranta totala intre cei prezenti, lucru ce a definit, de fapt, trairea DBE.

Ce se va intampla in anii urmatori si in jurul caror stiluri muzicale va gravita DBE, vom vedea. Ne-am bucura sa putem continua, ar fi frumos ca an de an sa existe o intalnire DBE, ca o frumoasa traditie ce ar aduna prietenii noi si vechi sub blazonul catorva zile pasnice, linistite, asezonate cu tot felul de exprimari artistice, nu doar muzicale.

Nu ne-am propus sa concuram cu nimeni si cu nimic si am vrea sa credem ca nu suntem incadrati in vreun fel sau altul. Tot ceea ce facem este din admiratie pentru artisti si din respect pentru participanti. Vrem sa se intample chestii atipice si pe la noi, frumoase si cu iz de proprie identitate, unde muzicieni ce nu au mai fost invitati in Romania sa poata sa ne surprinda cu spectacole unice sau sa revina unii care au mai fost la DBE, dar cu noi concepte captivante"¦ unde artisti romani isi doresc sa lanseze ceva special, in premiera"¦ unde cei prezenti sa se poata rupe de cotidian, sa doreasca sa descopere arta underground in stilul natural, curat, crud dar onest si sincer, fara concepte de marketing pompoase sau luxoase"¦ unde nu exista diferente intre cei de pe scena si cei din public, pentru ca toti cei prezenti au venit la DBE sa se simta bine, intr-un mod civilizat si relaxat"¦ unde nu exista restrictii de fotografiat sau filmat, unde fiecare poate sa vorbeasca cu fiecare, fara statut de VIP, artist, ziarist, organizator sau bodyguard"¦ este, mai corect spus, o intoarcere la radacini, o revenire la normalitate, din ce in ce mai greu de reperat si de respirat astazi!

In ciuda faptului ca toate cantarile trebuie sa se termine inainte de miezul noptii (conform regulilor locale), ne vom stradui ca fiecare concert sa aiba parte de tot suportul logistic solicitat, indiferent ca va fi zi sau noapte. Nu exista headliner si nici opening-band, fiecare trupa isi va sustine propriul show in limite de timp decente, cu un change-over scurt iar programul nu va permite intarzieri. Vom putea vedea trupe sustinand concerte pe scena, dar si in jurul focului. Majoritatea artistilor vor sta toate zilele, unii dintre ei cantand cu mai multe trupe.

Vom personaliza diferite suveniruri DBE, care vor fi disponibile doar pe durata acelor zile, in editie strict limitata, la preturi corecte.

Au mai ramas de anuntat doar cateva trupe, complet underground, plus alte cateva exprimari artistice, dupa care ne vom focusa pe detaliile logistice: cazare, campare, transport, pret bilet/abonament, rezervari, food&drinks, program, party, alte activitati"¦

Ne dorim sa participe cine simte, vrea si poate. Iar ca DBE sa continue cursiv, fara sincope, persoana ce va veni in august sa aduca cu ea un prieten sau o prietena ce nu a mai fost la DBE. Aceasta este rugamintea pe care indraznim sa v-o solicitam acum, aici, pe aceasta cale.

Va multumim anticipat pentru interes, deschidere, sustinere si credem ca pe 20, 21 si 22 august vom putea petrece impreuna 3 zile si 3 nopti de frumoase trairi"¦ trairea DBE :)

Trupele anuntate pana acum sunt afisate aici:
http://www.darkbombasticevening.com

Cu prietenie,
DBE


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top