Noutăți și comunicate

Embrace of Thorns, Gehennah si Extirpation au fost confirmate la Old Grave Fest 2017

12 decembrie 2016
Embrace of Thorns, Gehennah si Extirpation au fost confirmate la Old Grave Fest 2017
Intre 13 si 14 octombrie 2017, se va desfasura editia cu numarul 6 a Old Grave Fest in Club Fabrica din Bucuresti. Celor de la Necrophobic, Krossburst si Sarinvomit li se alatura trupele Gehennah, Embrace of Thorns si Extirpation.



A devenit un lucru obisnuit in ultima vreme sa gasesti cele mai interesante lucruri prin ungherele intunecate ale internetului, lucru pe care il putem spune si despre urmatoarea trupa confirmata pentru Old Grave Fest 2017, cu mica mentiune ca la ei e vorba despre colturile intunecate ale strazii. Pandind trotuarul dintr-un gang tenebros si pasand o sticla de whisky in timp ce reazema peretele cu umarul, stau cei 4 motani vagabonzi care ii mananca lui Tom mancarea, ii devasteaza casa, ii fura gagica si ii distrug viata. Te-ai astepta ca pe gecile thrasherilor de la Gehennah (pentru cine nu s-a prins inca despre cine e vorba) sa gasesti scris mare DISCO NEVER ROCK FOREVER, dar in lumea lor Disco-ul nu exista asa ca scrie doar Hardrocker, albumul de debut din 1995, an in care lumea s-a pricopsit cu aceasta gasca de nebuni. Inca de la infiintare, suedezii s-au prezentat ca o panoplie ambulanta a lucrurilor metal care ii deranjeaza pe cei din jur, cariera lor devenind in scurt timp, cu ajutorul unor albume ca King of the Sidewalk si Decibel Rebel, un vartej de tepi, centuri de gloante, drujbe, injuraturi, cizme de cowboy si un sound descins direct din vremurile de aur ale Venom si Motorhead, totul legat la un loc de acel lucru care te face sa adaugi si un blackened, acolo, langa thrash metal. Dupa o pauza de aproape 10 ani, Gehennah revine in 2016 cu un album pe care multi il identifica drept cel mai bun din cariera, intitulat direct Too Loud to Live, Too Drunk to Die si care e fix ce scrie pe ambalaj, urmand ca in toamna anului 2017 sa ia in primire si gangul de acces al clubului fabrica din Bucuresti. Asadar, nu-ti lua ceas, tine-ti banii ascunsi bine si daca, in drum catre concert, o voce venind din dreptul unor ochi te intreaba ce faci, sa ai un six pack de bere la indemana.

https://www.youtube.com/watch?v=lYZECHTzloU

https://www.facebook.com/gehennah.metal/
http://www.metalblade.com/gehennah/

Embrace of Thorns ne duce intr-o zona cu totul diferita, dar la fel de fertila, a peisajului metalului extrem. Inca din 1999, elenii si-au propus sa exploreze granita dintre death si black metal, sa foloseasca cele mai intunecate abordari ale genurilor mentionate pentru a isi fauri o identitate unica, dar nu lipsita de varietate. Ar fi o greseala sa catalogam debutul. ..for I See Death in Their Eyes... (2007) ca simplist, doar pentru ca isi trage seva din cele mai bestiale forme de… bestial black/death metal ale inceputului anilor ’90, totusi, odata cu trecerea timpului, muzica Embrace of Thorns capata noi dimensiuni. Al doilea full-length, Atonement Ritual (2009), musca o felie zdravana din death metalul new-yorkez cu tot cu alunecarile in death/doom, Praying for Absolution (2011) pastreaza scheletul coteste adesea spre black metal, iar ultimul album de pana acum, Darkness Impenetrable (2014), este si cel mai complex. Urmand aceasta linie evolutiva, nu ne putem astepta la altceva decat la lucruri foarte bune de la Embrace of Thorns, atat in studio cat si, in premiera in Romania, live la Old Grave Fest 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=09l4J9r_xY4

https://www.facebook.com/EmbraceOfThorns/

https://embracethorns.bandcamp.com/

Revenind pe afisul Old Grave Fest dupa 3 ani si inca un album turbat – Wings of Decadence (2015), urmatoarea trupa a editiei cu numarul 6 este comandoul Italian de thrash/death/black, Extirpation - ruda tinuta legata in beci si hranita o data pe saptamana cu carne cruda a deja anuntatei Krossburst, intre cele doua existand o frumoasa si productiva relatie aflata undeva la granite comuna dintre incest si gangbang, dupa cum ne sugereaza subtil cei doi membri comuni dar si abordarea similara a doua directii musicale relativ diferite.

https://www.youtube.com/watch?v=8cCmoIzWVlk

https://www.facebook.com/extirpationband/
http://extirpation.bandcamp.com/

Avem deci, pana acum, urmatoarele formatii confirmate pentru Old Grave Fest 2017, care va avea loc pe 13-14 octombrie 2017 in club fabrica, Bucuresti: Necrophobic (Suedia), Gehennah (Suedia), Embrace of Thorns (Grecia), Extirpation (Italia), Sarinvomit (Turcia) si Krossburst (Italia/Norvegia). Un numar limitat de 50 de abonamente pentru doua zile, la pretul de 115 lei/ 26 eur, se gasesc la adresa http://www.rtmc.ro/old-grave-fest-2017/tickets/, pe http://www.iabilet.ro sau la membrii Romanian Thrash Metal Club.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top