Noutăți și comunicate

Fostele voci The 3rd And The Mortal, The Gathering si Theatre Of Tragedy pleaca in turneu cu Th E S I R E N S

28 august 2014
Fostele voci The 3rd And The Mortal, The Gathering si Theatre Of Tragedy pleaca in turneu cu Th E S I R E N S
Dupa ce Doro Pesch si Sabina Classen au patruns pe scena rock la inceputul anilor 80, a trecut mai bine de un deceniu pana cand metalul cu o fata la voce si-a intrat in drepturi. Curentul a prins avant la inceputul anilor '90 odata cu ascensiunea a trei prezente femininine emblematice, a caror identitate a devenit sinonima cu numele a trei trupe de referinta. Este evident vorba despre Kari Rueslåtten de la The 3rd And The Mortal, Anneke Van Giersbergen de la The Gathering si Liv Kristine Espenaes Krull de la Leaves' Eyes si Theatre Of Tragedy. Iar acum, cele trei soliste ce au dat nastere unui nou trend pe scena metal isi unesc fortele si intemeiaza The Sirens - trupa ce le va aduce in fata publicului impreuna, intr-un fascinant periplu pe drumul amintirilor.



Primul turneu The Sirens va avea loc in ultima parte a acestui an si va include aparitii la festivaluri europene. Showul, in care fetele vor fi acompaniate de un band, va dura aproximativ 100 de minute si va include atat piese din repertoriul trupelor The 3rd And The Mortal, The Gathering si Theatre Of Tragedy cat si melodii lansate in decursul carierelor solo ale celor trei artiste. Showul va cuprinde momente solo, duete si secvente in care cele trei soliste vor canta impreuna, intr-o productie ce combina indragite repere clasice cu elemente noi si neasteptate.

"Segmentul dedicat trupelor cu o fata la voce s-a dezvoltat atat de mult incat uneori e greu de crezut ca noi trei ne-am aflat la momentul zero al genului, " spune Anneke. "Sunt foarte mandra de acest lucru. Fara sa ne propunem sa punem bazele unui nou gen, trupele noastre au impus prezenta fetelor pe scena metal. Era totul foarte nou si incitant la inceput. Iar acum, cand deja apare al treilea val de trupe de gen, acest turneu pare maniera perfecta de a celebra acele zile de inceput"

Destinele artistice ale celor trei soliste sunt marcate de asemanari interesante si placute: Kari, Anneke si Liv au fost soliste in trupe ce au influentat evolutia unui gen muzical, apoi au imbratisat cariere solo de succes si au reusit sa gaseasca un echilibru intre cariera si viata de familie. Iar chimia dintre cele trei vocaliste este garantia faptului ca The Sirens va fi un succes.

"Abia astept" spune Anneke. "Sa fac muzica alaturi de spirite inrudite cu el meu, este un sentiment minunat. Si imi plac armoniile live, realizate alaturi de mai multe voci, asa ca si acesta va fi un aspect super cool al showului"

"Fanii au astepat acest lucru de ani intregi", completeaza Liv, "Sunt nerabdatoare sa fiu pe scena alaturi de Kari si Anneke. Sunt absolut incantatoare si avem atat de multe in comun. E un fel de magie".

The Sirens - In Concert 2014
- 14.10.2014 Germania - Bonn, Harmonie
- 15.10.2014 Franta Colmar, Le Grillen
- 16.10.2014 Marea Britanie - London, Proud
- 18.10.2014 Belgia - Wieze, Metal Female Voices Fest
- 19.10.2014 Olanda - Oss, De Groene Engel
- 06.12.2014 Elvetia - Pratteln, Z7, Masters Of Symphonic Metal Festival Vol. 3
- 17.12.2014 Olanda - Zoetermeer, Boerderij
- 18.12.2014 Germania - Jena, F-Haus
- 19.12.2014 Germania - Nagold, Alte Seminarturnhalle
- 20.12.2014 Franta - Paris, Divan Du Monde



Mai multe date vor fi anuntate in curand
Web http:/facebook.com/thesirenspage


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top