Noutăți și comunicate

GBOB in cadrul ARTmania Festival intre 27 iulie si 2 august 2015

17 iunie 2015
GBOB in cadrul ARTmania Festival intre 27 iulie si 2 august 2015
1. Săptămâna ARTmania Festival (27 iulie 2015 - 2 august 2015)
În săptămâna ARTmania Festival va avea loc competiția Global Battle Of The Bands și un concert An Theos, alături de evenimentele alternative care se pregătesc pentru fanii festivalului. Săptămâna ARTmania Festival prezintă o serie de evenimente alternative, de la vizite la muzee, expoziții, seri de lecturi poetice, ateliere și petreceri tematice, programul complet urmând a fi comunicat în perioada următoare. Festivalul promovează și în acest an evenimente culturale derivate din cultura rock, în săptămâna 27 iulie 2015 – 2 august 2015, sub deviza “10 ani de ARTmania Festival”.

Festivalul ARTmania atrage în fiecare an mii de turiști la Sibiu și se află într-o permanentă dezvoltare și adaptare, organizând la aniversarea de zece ani principalele concerte internaționale în Piața Mare, cu acces gratuit, în zilele de vineri și sâmbătă, 31 iulie și 1 august 2015. Piața Mare, principalul obiectiv turistic al cetății medievale pentru publicul festivalului, este locul unde au concertat în ultimii nouă ani cele mai frumoase proiecte muzicale din universul muzicii Rock și Metal.

Programul concertelor din Piața Mare va urma structura clasică cu trei formații internaționale pe seară, începând de la orele 19:00. Apocalyptica, Anathema, Saturnus, Clan of Xymox și Enemy of Reality sunt principalele formații confirmate pentru Sibiu, patru dintre ele concertând pentru prima dată la festival.

Apocalytica live e în premieră pe scena ARTmania sâmbătă, 1 august 2015. Încă de la preluările epice “Enter Sandman”, “The Unforgiven” și “Nothing Else Matters” ale celor de la Metallica sau „Refuse/Resist” de la Sepultura, și-au demonstrat talentul de reorchestrare lăsând profunzimea pieselor intactă și au creat un nou sound de negăsit în istoria muzicală metal.

Miercuri 29 iulie 2015, la Hard Rock Cafe Sibiu, formația de epic-folk-metal An Theos a pregătit un show live, parte din turneul european din vara acestui an și o revenire la ARTmania Festival.

Global Battle Of The Bands (GBOB), cea mai mare competiție la nivel mondial pentru formații cu propriile lor piese live, ajunge în premieră la Sibiu joi 30 iulie 2015 la Oldies Pub, Semifinala GBOB fiind integrată pentru prima dată în Festivalul ARTmania Sibiu.

Semifinala GBOB ARTmania este deosebită din mai multe motive:
- este singura Semifinală GBOB din România organizată în cadrul unui festival;
- este o premieră pentru Sibiu; deși s-au organizat 5 ediții GBOB România în trecut, este prima dată când se organizează o Semifinală GBOB la Sibiu
- fiind prima asociere de branduri pentru GBOB România, etapa aceasta a concursului se numește Semifinala GBOB ARTmania

Grupurile muzicale înscrise la Semifinala GBOB ARTmania sunt:
The Angels Kill the Pirates (Brașov)
F.A.N. (Brașov)
Hybrid Symphony (Sighetul Marmației)
Nuvijan (Brașov)
Ringtone (Brașov)

Pot participa maxim 18 formații într-o etapă.
Mai sunt 13 locuri disponibile pentru această Semifinală.

Înscrierea este gratuita prin completarea unui formular pe pagina site-ului:

http://www.gbob.com/battle-national.html/romania

Dacă la Posada Rock 2014 au ajuns în semifinală, iar la Rock’N’Iasi Metal 2014 – s-a clasat pe locul 5, Hybrid Symphony se înscrie la Semifinala GBOB ARTmania, cu dorința de a se califica în finala națională din 2015. Luând locul 3 la Semifinala GBOB Transilvania 1 (în 21.MAR la Cluj), regulamentul concursului permite ca formația să revină în altă Semifinală, având șanse reale de calificare la Finala națională. Hybrid Symphony devine prima formație din concursul GBOB România care profită de această regulă.

Săptămâna ARTmania Sibiu 2015 are loc între 27 iulie și 2 august 2015.


2. Cum se imparte backline-ul
Mai ții minte când educatoarea de la grădiniță îți spunea că trebuie să împarți jucăriile cu ceilalți copii? Folosirea aceluiași Backline in cadrul unui festival sau concurs înseamnă același lucru.

Ce înseamnă Backline? Backline-ul include tot necesarul tehnic (setul de tobe, amplificatoarele/stațiile sau cabinetele de chitară și de bas, stativele de microfon, stative de cinele, șamd) pentru o formație care urmează să cânte electric sau acustic și amplificat - pe o scenă.

De ce nu putem folosi instalația noastră de sunet? Unele formații au posibilitatea să își achiziționeze propriile amplificatoare și se obișnuiesc cu un anumit sunet - al lor - pe sculele care le aparțin; alte formații nu se bucură de aceleași condiții într-o sală de repetiție închiriată. În scenariul unui festival sau concurs în care mai multe formații de diverse stiluri muzicale cântă pe aceeași scenă, este cumva logic ca toate să folosească aceeași instalație de sunet ca să nu se piardă timp suplimentar la schimbul dintre formații. Publicul deasemenea nu are timp să se plictisească așteptând cablarea noilor scule și altă probă de sunet. În unele cazuri treaba asta înseamnă și o economie de timp, stres și bani și pentru formații.

Când vă cerem riderul tehnic, este important să specificați ce v-ați dori să găsiți pe scenă, dar în același timp trebuie să fiți adaptabili. Asociația Sunetul Muzicii se află la prima ediție cu concursul GBOB România și în lipsa unui sponsor pentru toate etapele, depindem în primul rând de cluburile care sunt dispuse să găzduiască semifinalele în orașele lor. Depindem la rândul nostru de instalația de sunet oferită de club.

Ce putem aduce noi? Formațiile înscrise în concurs la GBOB România își pot aduce propriile instrumente muzicale (chitare), pedale de efect, cabluri, microfoane de voce, premier, pedală de tobă mare, cinele, șamd. Este bine dacă se mai aduc corzi suplimentare de schimb, cabluri, bețe de tobă și anumite rechizite tehnice de care știți că veți avea nevoie, cum ar fi bandă adezivă, briceag sau patent.

Cum se poate face schimbul cât mai eficient între formații? Este important să ajungi din timp la locație și pentru ședința de după-masă cu artiștii (în general, stabilim ora ședinței la 17.00 la club) și pentru a urca pe scenă (timpii programului se stabilesc în timpul tragerii la sorți și e bine să ajungi la club cu 30 minute înainte de ora anunțată, în cazul situației că o formație se retrage în mod surprinzător din program, cum s-a întâmplat la Oradea în ultimul moment).

Folosirea Backline-ului de către toate formațiile economisește din timp, dar apar alte situații inerente organizării și situații imprevizibile care pot crea un decalaj al programului (am pățit-o cu proba de sunet întârziată cu o formație care s-a folosit de probă pentru o repetiție generală în formula completă de scenă). Sosirea la locație înainte de ora stabilită ne ajută pe toți să găsim soluții situațiior neașteptate și să evităm amânări nedorite în program. Se poate să existe o situație unde tu poți ajuta un coleg din altă formație cu aranjarea pe scenă - iar la rândul tău poate vei fi și tu ajutat dacă te vei afla în aceeași situație când îți vine rândul să urci pe scenă.



3. Citat
Vesti bune! Suntem confirmati la Out of Doors Fest, in vara asta pe 25 iulie la Costinesti. Se pare ca dupa ce vom canta la Padina Fest, pe 23 iulie 2015, ne vom face imediat bagajele si vom pleca de la munte la mare. It's gonna be an awesome summer.

https://www.facebook.com/events/1580982102150029/

- The Purple Dandies



4. Comandă tricoul și șapca GBOB România!
Prin achizitionarea tricoului și/sau a șepcii, sustineti organizarea concursului G-BOB in Romania, de unde un castigator va reprezenta tara noastra la finala mondiala de la Berlin la inceputul anului 2016. Tricoul costa 50 lei; șapca costă 35 de lei; dacă doriți să cumpărați șapca cu tricoul la pachet, prețul este de 70 de lei.

Comenzile se pot efectua online la contact@sunetul-muzicii.ro



5. Ce este GBOB România?
Global Battle Of The Bands (GBOB, Bătălia mondială a formațiilor) este cea mai mare și cea mai apreciată competiție de muzică Live (căntat pe bune, în direct) din lume. GBOB este competiția dedicată formațiilor de toate genurile muzicale, aflate în diverse etape de popularitate, organizată în 30 de țări pe 5 continente.

Cine poate participa:

  • • Formații cu 2 până la 6 membri în componență
  • • Trupe muzicale de toate vârstele
  • • Grupuri semnate sau nesemnate
  • • Formații cu piese originale
  • • Grupuri de orice gen muzical

Doar un grup muzical va reprezenta România la Finala Mondială GBOB de la Berlin la începutul anului 2016. De aici, un grup muzical câștigă titlul "Best New Band in the World" (Cea mai bună formație noua din lume) și Pachetul Internațional pentru Dezvoltarea Formației, care include:

  • • înregistrări într-un studio de top, cu un producător celebru
  • • înregistrarea unui videoclip
  • • oferta de contract de la GBOB Records Londra
  • • promovare la nivel internațional

https://www.youtube.com/watch?v=ogQ4EZKz580



Semifinalele GBOB 2015

21.MAR Cluj-Napoca (Hard Club)
Finaliștii: Vespera (CJ/AB), Face Today (HR)

15.MAI Rm. Vâlcea (Aby Stage Bar)
Finaliștii: I'm The Trip (SB), Invader (HD)

22.MAI București (Club Fabrica)
Finaliștii: Basska (B), The Purple Dandies (B)

29.MAI Oradea (Club Abyss)
Finaliștii: Baby Elvis (Oradea), N.O.R. (Oradea)

…urmează Semifinala GBOB Artmania joi 30 IULIE la Oldies Pub Sibiu în cadrul ediției aniversare ARTmania Festival 10 ani.

10.SEP Tg.Mureș (Jazz&Blues)

19.SEP Iași (Underground Pub)

08.OCT Timișoara (Scottish Pub)

29.OCT Timișoara (Daos Club)



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top