Noutăți și comunicate

Muzica si Teatru in programul festivalului Ghost Gathering Rasnov 2013

19 aprilie 2013
Muzica si Teatru in programul festivalului Ghost Gathering Rasnov 2013
Între 12-13 iulie 2013 are loc Ghost Gathering Râșnov. În premieră absolută Ghost Gathering prezintă piesa de teatru Tabloul în regia lui Alexandru Nagy, performance-ul "A Passenger And The Choir Of Thirteen Ghosts" în Peștera Valea Cetății și trei proiecte muzicale inedite: FusionCore, Environments și The Thirteenth Sun.

Un spectacol distins cu 13 premii în cadrul festivalurilor naționale de teatru, "Tabloul", Anti-piesă după Eugene Ionesco în regia lui Alexandru Nagy este mai mult decât un spectacol; este o experiență care merită traită! Un spectacol plin de adevăr în care se vorbeste deschis despre valoarea artei și a artistului în zilele noastre. Distribuție: Domnul cel Gras - Alexandru Nagy; Pictorul - Vlad Drăgulin; Alice - Alina Rotaru; Vecina - Teodora Gavrilă.

Proiectul artistului Costin Chioreanu, cunoscut pentru colaborările sale cu trupe din țară și străinătate pe partea de design și ilustrație, "A Passenger And The Choir Of Thirteen Ghosts" reprezintă un happening ce are rolul de a exprima prin muzică nostalgia vremurilor copilăriei, atunci când spiritul se află în orice lucru sau ființă înconjurătoare, precum și povestea transformării spiritului, alterat în expediția să de-a lungul vieții prin societate. Muzica atmosferică realizată de Costin pe chitară devine astfel soundtrack-ul unei piese de teatru jucată de actorul Savulescu Mihai, care va transpune povestea în cuvinte. Puterea discursului celor doi va fi amplificată de o serie de efecte speciale sonore, asigurate de către cel de-al treilea membru al trupei, Gina Sandulescu.



Pe scena live a festivalului ne vom întâlni cu FusionCore, o trupă de NU-Jazz din Brașov care îmbină variate stiluri muzicale pentru un rezultat genial. Explorând jazz sau funk, bossa nova, progressive rock și metal, FusionCore și-au construit deja un nume și vor face o demonstrație live la Ghost Gathering în iulie. Trupa a înregistrat anul trecut în studiourile TomTom din Budapesta primul album intitulat "Permanent Voyage", un material recomandat pentru ascultare înainte de festival.



The Thirteenth Sun este un proiect format recent care își propune să promoveze muzica de calitate prin intermediul îmbinării diferitelor zone din care provin membrii trupei, într-un concept Atmospheric Rock și Metal cu o tematică cosmică. Primul material discografic, intitulat Genesis, a apărut în iarna anului 2012, fiind produs de Edmond Karban (Dordeduh). Materialul prezintă o imagine de ansamblu asupra universului din momentul ințial al creării acestuia explorând acustic raportul dimensiunilor infinite cu traiul cotidian.



Environments se recomandă ca "un suport sonor pentru o experiență cinematică lipsită de prezența umană". Cu focus pe starea dată de sunet în sine, piesele lor nu țin cont de constrângerile asociate muzicii mainstream, de refrene sau versuri. Influențele lor variază de la Steve Reich până la Brian Eno și Sigur Ros, cu trecere prin pagini de Murakami și Kerouac, dar și prin vizualele lui Magritte sau Jackson Pollock. Soundul rezultat e un imaginariu din sfera ambiental/drone, în care zgomotul e transformat într-o poveste melodică, acustică și vizuală. Albumul Fraktal a fost înregistrat la Next Dog Studio la sfârșitul lui 2012 și îl are ca invitat pe Mathieu Vandekerckhove (Amenra, Syndrome, Kingdom, C-O-R).



Ghost Gathering Râșnov a confirmat până acum zece formații participante la cea de-a doua ediție a festivalului: Soen (SE), Universe217 (GR), Larrnakh (HU), Kayno Yesno Slonce (BG), Hathor (RO), Hteththemeth (RO), Chaostar (GR), Irfan (BG), Eye of Solitude (UK) si Kistvaen (RO), formații venind din sfere particulare ale muzicii contemporane - ambiental, neofolk, neoclassic, black metal sau experimental.

Accesul publicului va fi organizat în baza abonamentelor ce pot fi achiziționate în avans din rețeaua Eventim la prețul de 80 de lei în perioada următoare și 100 de lei în zilele evenimentului. Sunt disponibile și bilete pentru fiecare zi a festivalului. Pachetul conține loc în camping și acces la evenimentele Ghost Gathering 2013. Pentru cazare, transfer și alte servicii turistice vă rugăm vizitați website-urile: http://www.rasnov-turism.ro, http://www.classyromania.com și http://www.asociatiarosenauturism.ro

Parteneri: Primăria Râșnov, Consiliul Județean Brașov, Fives International - Magic Techincally Improved, Blackhawk Security, Twilight 13 Media. Parteneri Media: Zile si Nopti, Metalhead, iConcert, Metalfan, ArtActMagazine, RockOut, No3, RockStage, JurnalRock.



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top