Noutăți și comunicate

Noi detalii legate de trupele participante la Ost Mountain Fest 2011

8 iunie 2011
Noi detalii legate de trupele participante la Ost Mountain Fest 2011
In perioada 22-24 iulie 2011, Cetatea Râșnov găzduiește cea de-a doua ediție a OST MOUNTAIN FEST. Asociația Culturală OST anunta ca headlinerul SAMAEL nu va fi prezent la aceasta editie a Ost Mountain Fest. Interesul scazut al publicului si vanzarile de bilete sub asteptari au facut ca organizatorii sa ia aceasta decizie care cu siguranta afecteaza interesul unei anumite categorii de spectatori ai acestui festival. Cei care si-au achizitionat deja bilete sau abonamente pentru editia din acest an pot recupera integral valoarea acestora direct de acolo de unde au fost achizionate.

"Am decis, impreuna cu colegii mei, sa renuntam la headlinerul cel mai costisitor din punct de vedere financiar, in cazul de fata Samael. Nu e o optiune usoara, avand in vedere ca trupa are multi fani in tara noastra, dar am observat ca dupa luni de zile de la anuntul oficial, vanzarile de bilete si feedbacklul general al publicului sunt mult sub asteptarile noastre, punandu-ne in situatia de a risca insasi existenta festivalului. In aceste conditii, ca profesionist, consider ca a renunta la unul dintre headlineri este cea mai buna optiune pentru ca Ost Mountain Fest sa poata continua sa existe. Imi cer scuze in fata tuturor celor care isi facusera planuri in legatura cu prestatia Samael din aceasta vara, imi asum aceasta decizie si sper ca gestul nostru sa atraga atentia tuturor celor interesati de scena metal, o scena care exista mai ales prin ea insasi. Toate celelalte trupe anuntate raman confirmate 100%, nu vor mai exista alte modificari la nivelul line-upului pentru editia din aceasta vara. Va salut pe toti si sper sa ne vedem la Ost Mountain Fest la sfarsit de iulie 2011". (Mihai "Coro" Caraveteanu - PR manager Ost Mountain Fest)

Ultimele trupe confirmate pentru cea de-a ediția din acest an a festivalului Ost Mountain Fest, eveniment ce va avea loc în weekendul 22-24 iulie 2011, in incinta Cetatii Râșnov, aflata in judetul Brasov, langa orasul cu acelasi nume. Dupa cei trei headlineri anuntati anterior, Keep of Kalessin (Norvegia), Dornenreich (Austria) si Onslaught (Marea Britanie), ultimul headliner anuntat al editiei din acest an este cea mai titrata trupa autohtona in materie de metal si black metal, trupa timisoreana Negura Bunget, care revine astfel pe scena singurului festival in aer liber din Romania dedicat metalului extrem. De asemenea, celor cinci headlineri si celorlalte douazeci si doua de trupe deja confirmate li se alatura nu mai putin de sase trupe underground, cinci dintre cele mai interesante proiecte autohtone, respectiv o ultima trupa invitata din straintate, care completeaza tabloul de final al editiei din 2011 a Ost Mountain Fest. In acest an vor concerta pe parcursul a trei zile, 33 de trupe din treisprezece tari. Ost Mountain Fest este singurul festival open-air din Romania, organizat la standarde internationale si dedicat in exclusivitate metalului extrem.


NEGURA BUNGET
http://www.myspace.com/negurabunget, http://www.negurabunget.com

NEGURA BUNGET, cea mai bine cotata trupa autohtona la nivel international, este ultimul headliner anuntat al editiei din acest an a Ost Mountain Fest. Trupa care a lansat in primavara acestui an doua noi materiale oficiale, noul mini-album "Poarta de Dincolo", respectiv primul DVD oficial din cariera trupei "Focul Viu" revine astfel pe scena Ost Mountain Fest, cu ocazia singurului recital pe care Negura Bunget il va sustine in acest an pe scena unui festival open air din Romania. Trupa timisoreana este confirmata de asemenea la festivaluri importante din Europa, ca Exit Festival (Serbia) sau Party San (Germania).


METHEDRAS
http://www.methedras.com, http://www.myspace.com/methedrasthrash

METHEDRAS, thrasherii italieni care au mai vizitat Romania in trecut, atat in calitate de headlineri, cat si alaturi de Destruction, vor reveni in tara noastra, de aceasta data in cadrul Ost Mountain Fest si alaturi de una dintre trupele lor favorite, Onslaught. Muzica Methedras este un amestec dinamic si rapid de thrash metal catchy si death metal de sorginte americana, melodicitate ce aminteste de Pantera si o intensitate a riff-urilor ce sugereaza cele mai furioase momente Slayer. Italienii au trei albume la activ, ultimul full-lenght lansat sub egida Punishment 18, beneficiind de recenzii extrem de incurajatoare din partea publicatiilor de profil si aducand trupa in turneul european alaturi de Destruction.


MALPRAXIS
http://www.myspace.com/malpraxisro

MALPRAXIS, unul dintre cele mai interesante noi nume ale scenei undergound din principalul oras al Transilvaniei, Cluj-Napoca, a lansat la sfaristul lunii mai 2011 materialul de debut, sub forma unui MCD intitulat "Forensickness" cu un continut de patru piese, cantonate in zona gore death metal. Dupa ce au concertat la Hatework Festival si alaturi de mexicanii de la Disgorge, Malpraxis ajung pe scena celui mai important festival open air din Romania.


DELIVER THE GOD
http://www.myspace.com/deliverthegod

Scena brasoveana a fost mereu cunoscuta pentru trupe underground extrem de interesante si in acelasi timp extrem de actuale. Si daca ultima decada a anilor 90 ni i-a oferit pe Nation's Slum din Brasov, e foarte clar ca prima decada a noului mileniu ii scoate la lumina pe Deliver the God, una dintre cele mai energice trupe ale undegroundului actual, un amestec intens si destept de hardcore, metalcore si death metal, cu doi vocali nebuni si un show pe masura. Pentru ca la Ost Mountain Fest e nevoie de diversitate, Deliver the God reprezinta Brasovul si metalul modern la editia din 2011 a festivalului.


SPECTRAL
http://www.myspace.com/spectralmetal

Spectral, probabil singura trupa romaneasca dedicata in exclusivitate death metalului extrem de tehnic si de alambicat, o trupa care pregateste de mai bine de doi ani albumul de debut "Neural Correlates of Hate" ce va fi lansat cel mai probabil pana la sfarsitul acestui an, vor concerta in premiera la editia din acest an a Ost Mountain Fest.


DIN BRAD
http://www.dinbrad.com

DIN BRAD este fara indoiala unul dintre cele mai neobisnuite proiecte autohtone, un experiment inedit in folclorul traditional romanesc, respectiv in valorile ceremoniale si sociale ale acestuia. Proiectul a luat fiinta in anul 2008, la initiativa liderului trupei Negura Bunget, Negru, si a evoluat intr-o trupa cu line-up stabil, alaturi de Negru fiind prezenti in componenta Din Brad colegii lui din Negura Bunget, Inia Dinia si Gadinet, dar si vocalista Alma, albumul de debut "Dor" fiind inregistrat in aceasta componenta la inceputul anului 2011, urmand a fi lansat sub egida prestigiosului label german Prophecy. Din Brad vor sustine primele aparitii live in vara acestui an, la Kilkim Žaibu XII Festival din Lituania, respectiv pe scena acustica a Ost Mountain Fest, fiind trupa care va sustine ultimul recital al editiei din 2011, duminica, 24 iulie 2011. 


LAONLYNESS
http://www.myspace.com/laokreegan

LAONLYNESS, unul dintre cele mai interesante proiecte neconventionale din zona Brasovului, alcatuit in jurul vocalistului si performerului Leo, alaturi de care activeaza membri din trupele True Mind si QuantiQ, prezinta un mix interesant de post rock, atmosfera death rock si vibe post punk. Laonlyness va concerta in cea de-a doua zi a festivalului, dupa miezul noptii, pe scena acustica a Ost Mountain Fest.

 

Editia din 2011 a Ost Mountain Fest include urmatoarele trupe pe afis:
Keep of Kalessin (Norvegia),
- Dornenreich (Austria),
- Onslaught (Marea Britanie),
- Negura Bunget (Romania),
- Bolthard (Romania),
- The Foreshadowing (Italia), 
- Winterhorde (Israel),
- Damned Spirits' Dance (Ungaria),
- Din Brad (Romania),
- Sincarnate (Romania),
- Taine (Romania),
- E-Force (Canada / Franta),
- Methedras (Italia),
- Spiritual Ravishment (Romania),
- Fen (Marea Britanie),
- Mediocracy (Romania),
- The Way of Purity (Suedia / Norvegia),
- Piatra (Romania,
- L.O.S.T. (Romania),
- Deathdrive (Romania),
- Eufobia (Bulgaria),
- Akral Necrosis (Romania),
- Spectral (Romania),
- Deliver the God (Romania),
- Apa Simbetii (Romania),
- Ka Gaia An (Romania),
- Laonlyness (Romania),
- True Mind (Romania),
- Put Solnca (Rusia),
- Insult (Polonia),
- Malpraxis (Romania),
- Action Bass Tom Band (Germania).

Biletele s-au pus deja in vanzare in vanzare, la pretul de 180 de lei pentru un abonament valabil pentru cele trei zile de festival, sau la pretul de 80 de lei pentru un bilet valabil o zi, preturi valabile pana la data de 21 iulie 2011, urmand ca direct la festival, pretul abonamentelor si biletelor sa creasca pana la 200 lei, respectiv 90 de lei pe zi.

Biletele sunt disponibile on-line in reteaua Biletoo.ro (plata valabila cu cradul sau ramburs / livrare prin curier), Librariile Adevarul din Bucuresti, Brasov, Iasi, Timisoara, Focsani, Cluj-Napoca, Craiova, Galati si Constanta, Magazinul Muzica, Magazinul Unirii parter, Sala Palatului, Magazinul Victoria parter, Libraria Mihai Eminescu, Palatul Copiilor (toate din Bucuresti), de asemenea prin Axa Valaha Productions si filiala Bestial Records din Bucuresti.

Sursa : Asociatia Culturala OST.



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top