Noutăți și comunicate

Retrospectiva anului 2014 pentru An Theos

16 decembrie 2014
Retrospectiva anului 2014 pentru An Theos
Anul 2014 pentru trupa An Theos a fost cel mai bun de la infiintare, printre realizari notam "Dacian's Tour" cuprinzand concerte la Roma, Praga, Brno, Budapesta, "Artmania", "Folk & Metal Fest", finala "Wacken Metal Battle" si alte locuri minunate din tara. De asemenea, s-a muncit mult la realizarea primului album de studio, piese indragite ca "Nedeea lupilor", "Semintia daca" sau "Chemarea strabunilor" fiind inregistrate in studioul propriu.

Membrii trupei au tinut sa-si exprime in cateva cuvinte experienta anului 2014 :



Laura (voce) : ca sa fac o incursiune de 12 luni, pentru mine cea mai faina experienta a fost la primul concert din Budapesta, era prima data cand cantam in strainatate si am avut si un public foarte receptiv, surprinzator de receptiv din punctul meu de vedere, de asemeni la Roma unde au fost atat baietii de la "Tothem" extraordinari, dar si publicul desi nu a fost asa de numeros, au inceput sa sara si sa danseze la recitalul nostru desi la trupele locale au fost foarte statici, am considerat asta un mare compliment, sa reusesti sa castigi un public strain si sa il animi mai mult decat trupele lor cunoscute si preferate. Praga si Brno au fost un cu totul alt nivel atat pentru noi ca evolutie cat si din punct de vedere al publicului mult mai dedicat si cunoscator al genului pe care noi il abordam. In tara cele mai bune cantari au fost cea de la Oradea, unde am incercat sa despart o bataie luandu-i pe cei implicati la hora and it worked si la Bucuresti in "Fabrica" la "Folk & Metal Fest", unde a fost publicul mult mai receptiv decat sunt obisnuita sa il vad fie de pe scena fie din sala.



Florin (voce) : din punctul meu de vedere anul 2014 a fost cel mai reusit din scurta istorie a trupei. Au fost multe lucruri care m-au facut sa fiu mandru ca am sansa sa lucrez cu niste oameni talentati. Daca ar fi sa fac un top al anului acesta, ar arata in felul urmator: locul 5: prezenta la "Artmania" unde am vazut aproximativ 200 de oameni care au indurat oboseala pentru a ne vedea cantand; locul 4: concertul de la Roma, primul concert de afara al lui Teddy, Alex si Tudor alaturi de An Theos; locul 3: concertele din tara, Iasi, Bucuresti, Sibiu, Oradea, Brasov, concerte la care ni s-a alaturat si Irina; locul 2: tot ce s-a intamplat in cadrul turneului "Samhainfest" : publicul oradean, si cele 2 concerte de la Praga si Brno; locul 1 il obtine "Folk & Metal Fest" deoarece am simtit ca putem fi o echipa, aici tin sa-i multimesc lui Dorel pentru taria de care da dovada in a ne tine cu picioarele pe pamant, iar un loc special il obtine "Rock in Parc", unde rodul muncii noastre si prezenta fanilor ne-au adus acel premiu la care eu nu ma asteptam. Ce este important, pe langa faptul ca am cantat in multe locuri, este conexiunea si apropierea de public care in momentele mai dificile de pe scena iti dau puterea sa mergi mai departe. A fost un an frumos !



Gabi (chitara solo) : mie personal mi-a placut mult publicul de la Praga, au fost prea dementi si haotici si mi-au placut si cei de la Brno, acolo a fost tare si scena cu 30 de lumini si tipii care se ocupau de lumini si sunet care si-au facut treaba foarte bine. Mi-a mai placut la "Rock in Parc", fanii care au venit pentru noi si ne-au ajutat sa castigam locul 1 in valoare de 1000 euro, a fost incredibil pe moment pentru mine !



Teddy (chitara ritmica) : personal mi-a placut cel mai mult la "Rock in Parc", foarte marfa publicul, faptul ca am simtit in mod direct ca si altora le place ceea ce facem dovedit de locul 1. Pe locul doi Cehia, iar pe trei plecarea la Roma Cu tot ce au insemnat ele, foarte cool amintirile. Ar mai fi de precizat concertul din Oradea. Pe scurt au fost niste experiente foarte cool. Alex (bass) : "Rock in Parc" pentru mine a fost experienta maxima : scena mare, aer liber, sunet bun, "Arenele Romane", aproximativ 200-300 de oameni doar pentru noi...ce poti sa mai ceri de la viata ? Pe locul 2 ar fi Szeged ( da, stiu ca e vorba de "Dark Fusion" dar suntem aceiasi oameni cu turnee comune) unde mi-a picat mutra pe jos de ce pisici bune au ungurii prin tara. Iar locul 3, evident Praga si Brno unde am avut un public excelent, sunet bun si lumini fantastice !



Teo (clape) : pentru mine anul acesta "An Theos" a insemnat Experienta. Din fiecare concert si plecare am invatat cate ceva, inclusiv din problemele care au aparut pe parcurs. La Roma m-au impresionat sincer baietii de la formatia "Tothem", care au fost efectiv de nota 10. Publicul insa nu s-a comparat cu cel din Cehia, unde m-am simtit ca la mine acasa. Brno a fost cel mai bun concert din viata mea ! Am primit atata energie pozitiva incat ma intrebam stupefiata de ce unii "rockstari" au nevoie de droguri and stuff ? In Cehia am mancat un sandvis pe zi, ca nu intra mai mult de fericita ce eram. La "Rock in Parc" m-am simtit intr-adevar minunat, e cel mai frumos sentiment sa vezi ca munca iti e apreciata ! La Oradea la fel. De asemenea, n-o sa uit niciodata concertul de la "Folk & Metal Fest", desi pe moment am murit putin pe dinauntru, acum zambesc cand imi amintesc. Din nou publicul ne-a fost alaturi si nu a judecat, cu toate ca nu am mascat deloc nevii, oboseala, etc. Trupa a dat dovada de o maturitate colectiva si de solidaritate atunci cand au aparut probleme.



Irina (vioara) : odată cu "An Theos" am învațat că din moment ce transmiți un mesaj publicului și povestești prin felul tău, respectiv prin muzică, primești atât de multă energie și emoție, un târg care e mai mult decât benefic pentru ambele părți. Categoric emoția de la "Rock în Parc" a rămas și nu se uită, atât entuziasm și comunicare.! Cât despre Brno și Praga, m-am simțit ca într-o mare familie de oameni extraordinari. Abia aștept să mai am ocazii in care să vorbesc cu publicul prin prisma trupei !



Tudor : pot spune că foarte tari au fost concertele din Cehia și "Rock In Parc" unde am și câștigat locul 1. Când Alex Revenco striga pe scenă "heeei aheeei" a fost un moment aparte ! M-am simțit fantastic la Roma, tot ce a ținut de plecare a fost genial și mai ales că a rămas în anale "you are de best drommer". "Artmania" a fost o oportunitate extraordinară, am avut ocazia să fim pe scena mare. In drum spre și la Iași, de eram cu toții triști că ne întoarcem acasă, tot ce a ținut de Cehia a fost minunat, Oradea a rupt cel mai mult din toate concertele din țară. Trupa însumează cam tot ce mi-am dorit, există pasiune, talent, imaginație și coeziune. Eu sunt recunoscător pentru oferta făcută de Florin în ianuarie de a cânta în "An Theos". A fost cea mai bună decizie a mea din anul ăsta și a fost o veritabilă recompensă pentru anul mai putin bun ce a fost 2013.



Pentru anul 2015, asteptarile sunt si mai mari, An Theos pregatind cateva surprize fanilor :
- realizarea albumului "Semintia Daca" ;
- semnarea cu o casa de discuri ;
- turneu de promovare a albumului, atat in tara, cat si peste hotare ;
- o noua serie de merchandise, cu artwork-ul albumului ;
- intalniri cu fanii.

Primul concert din 2015 va avea loc in clubul Fabrica, sambata 17 ianuarie 2015, o seara speciala de iarna, unde ne vom intalni sa povestim despre traditii, sperante si muzica de calitate alaturi de DinUmbra si inca un invitat surpriza.

Pentru a fi la curent cu noutatile, urmariti paginile oficiale ale trupei :
http://www.an-theos.com
https://www.facebook.com/AnTheosBand
http://www.youtube.com/user/AnTheosBand

In final va lasam cu o filmare de la probabil cel mai bun concert "An Theos" din 2014 :
https://www.youtube.com/watch?v=VrGWzwzISF0

Multumim fanilor si celor din media pentru sustinere !
An Theos


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top