Noutăți și comunicate

Seara Agora DBE - Dark Bombastic Evening 5

18 august 2013
Seara Agora DBE - Dark Bombastic Evening 5
Pe 18 august 2012, undeva in noapte, se incheia cel de-al 4-lea Ritual DBE, intr-o cetate de poveste, alaturi de suflete frumoase, venite din mai toate colturile lumii"¦ am inceput cu un foc de tabara, l-am terminat cu o lansare de 11 lampioane, fiecare lampion ducand cu el propria dorinta. Vom afla anul acesta daca ele se vor si indeplini.

Dupa exact 8 luni de la aceasta data, pe 18 aprilie 2013, Dark Bombastic Evening indrazneste o invitatie sincera, pentru prieteni cunoscuti si necunoscuti, dar care impartasesc in propriul mod Spiritul DBE, continuat sau descoperit anul trecut, la Alba Iulia.

Au mai ramas cca 4 luni pana la DBE 5, line-up-ul a fost deja anuntat, ce mai avem de facut? Idei sunt multiple, de toate felurile, gravitand de la exprimari artistice si pana la altele turistice.

Vrem sa povestim celor prezenti ce dorim sa facem si sa ne asiguram ca suntem pe drumul cel bun. Fiecare va avea posibilitatea astfel sa-si exprime un punct de vedere, sa fie ascultat si, de ce nu, unele din idei chiar implementate ulterior.

Acestui eveniment i-am dat o identitate specifica, Agora DBE, pentru ca, rasfoind pagini si concepte, am identificat cateva puncte comune:

"Agora era piata publica a oraselor grecesti antice. Aici, în fata poporului adunat, regele (la spartani) se prezenta, purtand sceptrul si facea cunoscute hotararile pe care le luase impreuna cu nobilii. Poporul aclama cu ovatii, sau, daca nu era de acord, se exprima prin tacere. Piata era impodobită cu portice, cu cladiri civile ori religioase.

La atenieni, adunarea poporului în agora se tinea de trei ori pe luna, dimineata. Toti cetătenii erau datori să fie prezenti la întrunire. Cine venea tarziu pierdea dreptul la indemnizatie. Orice cetatean avea dreptul sa vorbeasca. Cel mai in varsta avea intaietate. Oratorul punea pe cap o coronita de mirt sau de maslin. Votarea se facea prin ridicare de maini, afara de ostracism, cand numele celui ostracizat urma sa fie scris pe un ciob."

Nu avem rege, nu suntem in Grecia Antica, nu avem piata in aer liber, nu avem sceptre sau hotarari legislative, dar avem o IDEE frumoasa, in jurul careia graviteaza o gramada de repere, bazate pe DBE:

-bucuria reintalnirii dar si savurarea unui pahar de orice intr-o atmosfera eclectica, relaxanta, plina de prietenie neconditionata"¦

- retrairea unor momente de anul trecut dar si placerea povestirii unor situatii intamplate (hazlii sau mai putin)"¦

-sugestii despre ce ar trebui imbunatatit si adaugat"¦

-ce prieteni cu veleitati artistice de calitate dar inca necunoscuti ar putea sa-si prezinte lucrarile prin expozitii, lansari, spectacolel DBE 5"¦

-ce merchandise personalizat DBE ar putea fi disponibil pentru colectionari"¦

-detalii logistice si de organizare pentru publicul interesat sa (re)vina la Alba Iulia"¦

Si, nu in ultimul rand, ce planuri vor fi si concretizate dupa aceasta Agora DBE"¦ frumos ar fi sa nu fie singura intalnire intamplata.


Ne vom intalni pe 18 aprilie, in Bucuresti iar locatia va fi aleasa pe 11 aprilie, dupa ce vom putea estima orientativ numarul de persoane interesat sa participe. In acest sens, adresa krunafest@gmail.com sta la dispozitie pentru rezervari, in perioada 4-10 aprilie, dar avem creat si pe Facebook evenimentul:

https://www.facebook.com/events/487411751324762/?fref=ts

In seara Agorei DBE, accesul in locatie va fi permis incepand cu ora 19.00, in baza rezervarilor confirmate. Sunt binevenite si persoane care nu au facut rezervari insa singurul filtru de la intrare va fi prezentarea unui accesoriu DBE de orice fel: bratara neagra de plastic DonisArt, bilet/abonament de la orice editie, tricou, hanorac, suport de pahar, geanta, sapca"¦ Nu va exista tarif sau taxa de intrare, la fel cum nu va exista obligatia unui prag minimal valoric de consumatie. Va fi binevenit cine vrea si poate sa ajunga!

Gandim si varianta de a avea cateva accesorii DBE in editie limitata, care sa poata fi achizionate pe principiul "pay as you wish""¦

Vom afla in seara de 18 aprilie daca si acest moment in timp, Agora DBE, poata sa incurajeze si sa dezvolte dimensiunea participativa pe care DBE-ul a promovat-o cu sinceritate de aproximativ 5 ani.

Va asteptam cu drag,

DonisArt
3 aprilie 2013
http://www.youtube.com/watch?v=AavBIgydo8Y


Evenimente recomandate

Top