Noutăți și comunicate

The Amsterdams lanseaza noul single “Death Of A Friend”

21 septembrie 2017
The Amsterdams lanseaza noul single “Death Of A Friend”
Trupa The Amsterdams lanseaza piesa 'Death Of A Friend', extrasa de pe albumul 'Eternity For Dummies', sub forma unui lyric-video animat. Este al patrulea single de pe acest album, dupa 'The Great Fire', 'Arrows' si 'Girl You're Frightened'.



Clipul vine sa intregeasca tabloul albumului, fiind legat vizual de “The Great Fire” si realizat de acelasi Buzilan Studio, de data aceasta in colaborare cu Cezar Ionescu, animatie text.

Piesa, compusa in urma cu mai bine de trei ani, te poarta printr-un labirint de stari in cheie minora, cu accent pe momentul trecerii de la prietenie la o dragoste toxica. E ca o sondare aproape filosofica, intr-o mare de sunet, din care sensuri sugerate incep sa iasa la lumina cu fiecare ascultare.

https://www.youtube.com/watch?v=zU37oVv0pLc&feature=youtu.be

Tonurile de chitara iti impun pozitia omului de la Hamangia, inca de la primele acorduri, intr-o armonie decadenta cu synthurile visatoare din intermezzo-ul compozitiei. Cei invatati deja cu refrenele cantate in cor ale baietilor vor avea o surpriza, iar daca cineva astepta inca o piesa mai apasatoare decat Suffering & Surfing, asta e momentul. “Death of a friend” a fost inregistrata in 2016 la SAE Institute Bucuresti si este mixata de Adam Whittaker si masterizata de Dan Georgescu.

In prezent formatia lucreaza la un nou material de studio, dar si la o noua formula de live, insa mai multe detalii vom putea afla spre sfarsitul anului.

The Amsterdams si-a inceput activitatea in 2005, cântă un mix eclectic de indie, rock și pop și a susținut concerte în Marea Britanie, India, Croația, Franța, Spania, Italia și Ungaria.

Trupa a concertat în deschiderea unor formații renumite precum The Cranberries, Wolf Parade și Handsome Furs. The Amsterdams a lansat până acum patru materiale de studio: primele două discuri, ”Adolessons” (2009) și „Electromagnetica” (2011) le-au cimentat reputația ca fiind una dintre cele mai promițătoare trupe autohtone de gen, băieții experimentând atât cu sonorități indie/rock cât și cu elemente electro/pop. Pe cel de-al treilea album, „Winds Apart”, lansat la sfârșitul lui 2013, trupa ne prezintă o altă față – reinterpretând în manieră 100% acustică piese de pe primele albume.

„Eternity for Dummies” este albumul cu numărul patru din discografia trupei, lansat în 2016, alaturi de Universal Music România.

Albumul este disponibil aici: https://UMR.lnk.to/EternityForDummiesPR


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top