Noutăți și comunicate

Un prim single cu videoclip de pe noul album Bloodway plus coperta, tracklist si datele concertelor de lansare

7 septembrie 2017
Un prim single cu videoclip de pe noul album Bloodway plus coperta, tracklist si datele concertelor de lansare
Bloodway lansează astăzi primul videoclip care ilustrează un cântec de pe noul album de studio, și anume „Midlight Scout”, piesa cu numărul patru pe discul „A Fragile Riddle Crypting Clues”. Videoclipul îmbină în mod autentic imagini cu un John Doe aterizat de pe altă planetă – care trăiește concomitent în vis și realitate – cu cadre aproape abstracte în care apar membrii trupei interpretând fragmente muzicale care fac dreptate numelui Bloodway prin anularea referințelor și construirea unei identități particulare, dark și heavy în egală măsură. Primele ocazii cu care muzica nouă creată de trioul Bloodway va putea fi ascultată live sunt cele trei concerte din țară anunțate deja, când alături de bucureșteni vor cânta și irlandezii de la Darkest Era, care au la activ două albume monumetale, unde heavy metal-ul capătă cele mai fine valențe din muzica celtică. Astfel, Bloodway și Darkest Era vor concerta în datele de:

Joi 2 Noiembrie (Craiova - Metal Bunker - CSS)

Vineri 3 Noiembrie (București - Fabrica - Guest Metal Night III )

Sâmbătă 4 Noiembrie (Constanța - Pub13 )

Grupul Bloodway continuă relația cu casa de discuri italiană, I, Voidhanger Records odată cu lansarea albumului „A Fragile Riddle Crypting Clues”, un capitol care încheie trilogia începută în 2004 cu EP-ul „Sunstone Voyager And The Clandestine Horizon”, care a continuat un an mai târziu cu primul full-length, „Mapping The Moment With The Logic Of Dreams”. Cu Costin Chioreanu în rol de frontman, unul dintre cei mai renumiți artiști grafici ai zilelor noastre în sfera metal-ului, Bloodway face o mixtură de black metal, progressive, heavy rock și psychedelia în egală măsur㸠plăsmuind astfel un stil neobișnuit care gravitează în jurul simțirilor adânci și viziunilor întunecate, la fel ca în arta suprealistă a lui Costin Chioreanu.

„În acest nou capitol, același personaj prezent pe materialele anterioare se întoarce în lumea oamenilor, cu o perspectivă diferită, mai deschisă, fiind animat de propriile experiențe și transformări mentale, ” explică Chioreanu. „Lumea nu e nimic altceva decât o închisoare cu ziduri virtuale ridicate de un intelect colectiv controlat, unde toți prizonerii s-au închis de bunăvoie. Fiecare e liber să plece și să trăiască în afara așa-zisului sistem, dar nimeni nu vrea de fapt să iasă din celulă în necunoscut.” Este un concept format printr-o aducere la realitate și melancolie, dar totuși albumul este mai agresiv decât materialele precedente de la Bloodway, fiind și extrem de întunecat. „În această închisoare, personajul nostru își îngroapă iluziile acumulate în legătură cu omenirea și își redescoperă amintirile din copilărie, ” continuă Costin. „Himerele îl atacă, precum și fricile impuse din dorința sa, dar în același timp el ajunge la iluminare prin simpla acceptare a realității în toată splendoarea ei oribil de înșelătoare. El înțelege astfel că toate cele înconjurătoare nu reprezintă altceva decât o chestiune de percepție.” Din punct de vedere liric, „A Fragile Riddle Crypting Clues” este cel mai introspectiv disc marca Bloodway, investigând în profunzime spiritul muzicianului, așa cum subliniază cu instensitate cele două texte citite de Tomas Lindberg (At The Gates) și Mat McNerney (Hexvessel). „Niciodată nu am vorbit atât de direct despre viața și experiențele personale așa cum am făcut-o acum, ” mai spune el. „M-am simțit cu adevărat liber și încrezător cu mine făcând acest album și asta a stimulat acea natură distinctă a muzicii. Cred că scopul nostru ca trupă a fost să aducem în lumea asta un album special din toate punctele de vedere și cred cu tărie că am reușit.”

Iată cum arată tracklist-ul pe albumul „A Fragile Riddle Crypting Clues”, care va fi lansat pe 3 noiembrie pe CD și în variantă digitală:

1. Not Whom, But Where (feat. Tomas Lindberg) (2:21);
2. The Startling Grotesque (5:04);
3. Don’t Wake The Void (8:09);
4. Midlight Scout (6:15);
5. Prison Paradise (7:25);
6. The Incident (6:25);
7. Encounters To Pray For (4:54);
8. A Fragile Riddle Crypting Clues (feat. Mat McNerney) (5:11).

Albumul a fost inregistrat, mixat si masterizat de catre Marius Costache in studioul 148 din Bucuresti.

LINK VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=m3BZ085Ie3g&feature=youtu.be


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top