Noutăți și comunicate

Urban Day - line-up complet - Underground Metal Resistance Fest 3

6 februarie 2014
Urban Day - line-up complet - Underground Metal Resistance Fest 3
Inca trei trupe completeaza line-up-ul zilei Urban din cadrul Underground Metal Resistance Fest 3 din Question Mark, Bucuresti. Ziua Urban are loc sambata, 15 martie 2014 si este dedicata miscarii *core. Petrecerea continua cu un afterparty Headfullofnoise dupa concertul celor de la Breathelast.

Breathelast sunt nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cu o activitate intensa si continua, trupa revine pe scena din Question Mark si in line-up-ul Umr Fest 3 la scurt timp dupa lansarea unui nou material si mai multe videoclipuri pentru piesele noi. Breathelast se pot lauda cu un fanbase din ce in ce mai mare si mai loial cu care se vor reintalni sambata, 15 martie ca headlineri ai serii Urban din cadrul festivalului. Trupa a reusit sa incheie cu succes, anul trecut, un turneu extins de promovare al Ep-ului The Flood (lansat la finele lui 2013 in varianta split cu Cap de Craniu).

https://www.facebook.com/Breathelast



Deadeye Dick revin in 2014 intr-o noua formula si cu planuri mari: trupa si-a propus sa realizeze un nou material discografic si sa sustina cat mai multe concerte. Cu o activitate de 7 ani, Deadeye Dick este o prezență constantă pe scena de metal din România, având la activ peste 50 de concerte în compania unor trupe precum The Ocean, Terror, Veil of Maya și Death Before Dishonor. Stilul eclectic al trupei este o reflecție a diferitelor percepții si abordări pe care membrii Deadeye Dick o au asupra muzicii. În 2010, trupa și-a lansat primul album, "Black Stars on a White Sky", produs cu împreună cu Răzvan și Călin Răduță din Cap de Craniu. Anul 2013 a fost unul important pentru trupă, în martie au lansat videoclipul piesei Drowning in Ink, înregistrată la Next Dog Studio cu Marius Costache, iar din septembrie 2013 se prezintă într-o nouă componență, cooptându-l pe Mihai Gheorghe (ex-Sinscape) la voce.

https://www.facebook.com/deadeyedickband



Walk the Abyss este cu siguranta unul dintre cele mai exotice nume din scena locala de core. Trupa amesteca in modul cel mai brutal elemente de hardcore, deathcore si groove metal. In cuvintele lor "Walk the Abyss reprezinta calatoria rezultata din cele doua chitari in opt corzi ale trupei, sound suprapus pe bass-ul metalic ce contureaza ritmurile contrastante ale abisului." Cu membri activi in proiecte precum: First Division, Till Lungs Collapse si Days Before Disappearance, Walk The Abyss va urca pe scena din Question Mark in ziua Urban a festivalului.

https://www.facebook.com/WalkTheAbyss



Sinscape isi continua activitatea in 2014 intr-o componenta diferita, alaturi de un nou vocal. La sfarsitul anului 2013, trupetii au lansat materialul de debut, un Ep de 7 piese pe care il puteti asculta gratuit pe pagina lor de bandcamp. Pentru cei care se vor intalni prima data cu Sinscape, sound-ul trupei este influentat de trupe precum As I Lay Dying, Slipknot, Parkway Drive, Killswitch Engage etc.

https://www.facebook.com/Sinscape



Key to the Crown este o trupa tanara de metalcore din Bucuresti, formata la mijlocul lui 2013. In cele cateva concerte pe care le-au sustinut, Key to the Crown au reusit sa suprinda placut publicul cu un sound pe care il catalogheaza ca new wave of american heavy metal.

https://www.facebook.com/pages/Key-To-The-Crown/189904037856690



Seara nu se incheie cu ultima trupa - publicul este invitat sa participe la un after party marca Headfullofnoise.

In fiecare duminica, Radio Lynx va avea ca invitati in cadrul emisiunii Heavy Hour de la ora 22:00, trupe din cadrul festivalului.

Sustinatorii miscarii Underground Metal Resistance pot achizitiona abonamente pentru festival din Question Mark la pretul de 45 de Lei. Mentionam ca numarul lor este limitat la 30 de bucati, iar primii 10 cumparatori vor primi si un cd gratuit cu unul dintre cele doua Ep-uri Wormgod. In rest accesul se va face dupa cum urmeaza:
- Warm Up, 13 martie - 10 Lei - N.E.G.A.T.I.V., Crossbone
- Chaos, 14 martie - 15 Lei - Marchosias
- Urban, 15 martie - 15 Lei - Breathelast, Deadeye Dick, Walk the Abyss, Sinscape, Key to the Crown
- Dream, 16 martie - 15 Lei - Tragic, Fjord



Underground Metal Resistance revine pentru a 3-a editie cu un concept imbogatit si cu o locatie noua. Cavalleria Extreme Division va invita la noua editie a festivalului dedicat scenei autohtone in Question Mark din Bucuresti. Timp de 4 zile, in luna martie a acestui an, fanii trupelor romanesti underground sunt invitati sa participe la seria de concerte si de party-uri speciale.
Evenimentul are loc in zilele de joi, vineri, sambata si duminica adica 13, 14, 15 si 16 martie.



Underground Metal Resistance a luat nastere cu un scop bine definit de la bun inceput - festivalul isi propune sa sustina cele mai interesante nume din randul trupelor autohtone underground si de a sublinia ideea ca trupele romanesti merita toata atentia publicului. Astfel, festivalul este o sarbatoare a scenei romanesti, o intalnire speciala intre trupe si fani.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top