ro en
GO
Spatiu utilizator

Creare cont | Ai uitat parola?
Login Using facebook
Calendar evenimente
« Februarie 2018 »
DuLuMaMiJoViSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
24 Februarie 2018
Evenimente și noutăți de aziLet's Rock
Inapoi

Tiarra

Tiarra
Locaţie : Bucuresti, Romania
Stil : Gothic metal, Symphonic metal
Membrii trupei :
  • Dorin : Baterie
  • Adi : Chitara bass
  • Corina : Vioara
  • Iulia : Violoncel
  • Anda : Voce
  • Alex : Voce
  • Tudor : Chitara solo
  • John : Clape, Flaut
Links :
Copiaza codul de mai jos pentru a afisa trupa pe alte site-uri, bloguri sau retele de socializare.
Trupe prietene :Tiarra - Foto

Trupa Tiarra a luat fiinta acum 4 ani.
Proiectul initial a avut o formula mai simpla decat in momentul de fata iar stilul putin mai agresiv, in mare parte gothic - black. Membrii fondatori erau 4 rockeri tineri: Alex, Gil, Anda si John, adica un chitarist, un tobosar, o voce feminina si un clapar.
In acea perioada proiectul a suferit o serie de modificari atat pe plan muzical cat si din punctul de vedere al componentei membrilor aceasta aducand la genul gotic.

John, claparul, a absolvit Liceul de Muzica "Dinu Lipatti" (Bucuresti) la flaut si pian (ca al doilea instrument).
Tobosarul si chitaristul au cantat in alta trupa de black metal.

Anda, frumoasa voce feminina, a absolvit Facultatea de Arte (Bucuresti) la restaurari. Avand o ureche muzicala sensibila, ea a cantat in diferite coruri de la 8 la 16 ani. Talentul si deosebita ei voce au facut-o simbolul trupei.

Urmatoarea schimbare structurala a trupei Tiarra a adus doi noi membri, un basist si o chitarista sa completeze sunetul si sa mareasca spectrumul creativ. Trupa a functionat o perioada indelungata in aceasta componenta.

Dupa mai multe schimbari de membri Tiarra a ajuns la o formula mai satisfacatoare inregistrand un demo. Cd-ul continea 6 piese, un proolog si un epilog. Ordinea pieselor pe CD este urmatoarea: Prologue; Tiarra; To the End of the Light; Dying Soul; Requiem for a Hero; Everything for Her; Dreams of Despair: Epilogue. Versurile romanesti au fost compuse de mama Andei care s-a implicat atat moral cat si financiar sa ajute trupe de la bun inceput.
Dupa inregistrari, a urmat o serie de concerte atat in Bucuresti cat si in alte orase, in cluburi sau festivaluri rock.

Tiarra a facut schimbari din nou la nivelul componentei, unul din chitaristi fiind inlocuit de o vioara.
Diana, violonista, este studenta la Liceul de Muzica "George Enescu" (Bucuresti). Piesele au fost putin modificate, vioara fiind un instrument care a definit mai bine mesajul trupei.

Conceptul de voce masculina a fost modificat cum fiecare membru al trupei au venit cu noi abordari atat la versuri cat si la interpretare. In prezent, vocalul este Alex (Indianu), fostul tobosar al trupei.
De fapt schimbarile numeroase si aparent haotice ale trupei au dus la o formula mai buna, astfel trupa a acumulat experienta si o identitate puternica construita din aceste cautari profitabile.
Acum, stilul iese mai mult in evidenta fiind mai melodic si mai complex decat cel initial.

Violoncelul este si el un element nou si important al trupei. Tiarra a cunoscut-o initial pe Adriana care si ea era eleva la Liceul de Muzica "George Enescu" (Bucuresti). Adriana a parasit Romania si trupa a inlocuit-o cu Iulia care este studenta in anul doi la Academia de Muzica avand ca specializare violoncelul. Achizitia violoncelului s-a dovedit a fi una bine venita atat de membrii trupei cat si pentru fanii acesteia.

Actualul tobosar, Sebastian, a cantat in alte trupe de metal. A adus elemente noi si totodata a imbunatatit partea ritmica impreuna cu basistul Robert care este unul dintre cei mai seriosi membri ai trupei pe plan muzical.

Cu Tudor la chitara aducand influente blues si metal progresiv (aduse de tobosar cat si basist), trupa a compus o serie de piese noi, in noua formula si cu elemente noi.
Acestea, impreuna cu cateva piese de pe demo, au fost inregistrate ca primul album al Tiarrei. "Post Scriptum"

Tiarra in prezent are 8 membri: tobe, bas, chitara, clape, vioara, violoncel, voce masculina si voce feminina.
Anda si John sunt cei mai implicati in compunerea pieselor de la inceputul Tiarrei. Ceilalti membri au contribuit atat la nivelul instrumentelor lor, avand libertate deplina in a crea o linie mai concordanta in peisajul general, sau la nivel structural. Toti membrii sunt prezenti cand o piesa este adusa la o forma concreta pentru a putea sa-si aduca contributia stilului intr-o maniera cat mai originala.

In ceea ce priveste mesajul, nu este o politica anume a ideilor: tema de baza este dragostea, empatizand ideea de sentimente interne, de dualitate.

E o Drama per Musica...

Cronica album Post Scriptum 2008
Despre albumul Post Scriptum


Line up actual:
Anda - voce
Alex - voce
John - clape
Tudor - chitara
Adi - bass
Gabi - tobe
Iulia - violoncel
Diana - vioara


Stiluri de rock
Acid punk Acid rock Action rock Afro - punk Alternative metal Alternative rock Anatolian rock Arena rock Art rock Artcore Avant - garde metal Avant - progressive rock Avant-rock Black metal Blackened death metal Blues - rock Brazilian rock British Invasion Cello rock Celtic metal Celtic punk Celtic rock Christian metal Christian rock Classic metal Classic rock Cock rock Comedy rock Compressive Rock Country rock Cowpunk Dance - rock Dark metal Darkwave Death metal Death rock Deathcore Deathgrind Doom metal Electronic rock Experimental rock Fastcore Folk - rock Folk metal Funk metal Funk rock Gamecore Garage rock German rock Ghetto Rock Glam metal Glam rock Goregrind Gothabilly Gothic metal Gothic rock Grindcore Groove metal Grunge Grunge metal Hard rock Hardcore metal Hardcore punk Hatecore Heartland rock Heavy metal Horror punk Indie rock Industrial metal Industrial rock Instrumental rock Jam rock Latin rock Math rock Melodic black metal Melodic death metal Metalcore Modern Metal Neo - classical metal New wave Noise rock Nu metal Pagan rock Piano rock Post - metal Post - rock Power metal Progressive metal Progressive rock Psych - Folk Psychedelic rock Punk rock Raga rock Rapcore Reggae rock Rock Opera Sadcore Shock rock Shred metal Ska punk Skate punk Skate rock Sleaze rock Sludge metal Soft rock Soul rock Space rock Speed metal Speedrock Stoner metal Stoner rock Surf rock Swamp rock Symphonic metal Symphonic rock Synth rock Thrash metal Thrashcore Trash rock Trip rock Viking metal Wizard rock

Triumf ®PHP Coder - web development
Let's Rock Let's Rock Google