Noutăți și comunicate

Dora Gaitanovici a revenit cu prima melodie de pe viitorul său material - ”Pas cu pas”

12 martie 2024
Dora Gaitanovici a revenit cu prima melodie de pe viitorul său material - ”Pas cu pas”
Dora Gaitanovici a lansat videoclipul melodiei "Pas cu pas ", piesa care deschide calea către următorul său EP.

"Pas cu pas" este o melodie despre puterea și determinarea unei persoane de a se elibera dintr-o relație toxică și de a-și găsi independența și fericirea.
O perspectivă fresh asupra unei compoziții care aparține unei perioade diferite din viața mea. Această piesă s-a conturat în forma finală într-un mod unic, având influențe din multe întâlniri cu oameni talentați, apoi trecând prin perioada de piesă pe care o cântam doar în live, ca acum să își găsească locul bine meritat pe acest EP. O piesă care pentru mine înseamnă foarte mult, care îmi aduce aminte de parcursul meu și al oamenilor care sunt lângă mine
a declarat Dora Gaitanovici.
“Pas cu pas” are dublă semnificație, pe deoparte este titlul primului single, semnificând o adâncire involuntară în problemele unei relații nedorite, iar pe de altă parte este extrem de reprezentativ pentru momentul în care vine acest Ep, chiar la trecerea dintre perioada de încercare a trupei și clădirea proiectului in funcție de viziunea și dorințele noastre, cu scopul de la aduce muzica noastră în viața oamenilor care simt la fel ca noi. Această trecere se face pas cu pas, cu multă atenție, iubire și determinare, iar Ep-ul spune povestea acestei evoluții care poate fi numită foarte ușor “Procesul”, adauga trupa. https://www.youtube.com/watch?v=3MwkvhDfJAo
Acest EP este diferit de albumul Descântec, prin diversitatea pieselor. Ducând mai departe ideea de evoluție, “Pas cu pas” pune laolaltă compoziții muzicale mai vechi decât Descântec cu cele care nu au ajuns să facă parte din album și cele care au fost scrise ulterior și care vorbesc ceva mai din interiorul vieților și experiențelor artiștilor.

Dora Gaitanovici este un proiect muzical tânăr, îndrăzneț și complex. După un episod devenit viral la DWMT și participarea la Eurovision, precum și lansarea unui album concept și turnee naționale, Dora Gaitanovici a reușit să impresioneze cu performance-uri electrizante la cele mai mari festivaluri din România, devenind conducătorii detașați ai noului val alternativ din țară. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive și modern rock, cu ușoare influențe folclorice. Vocea captivantă a Dorei, virtuozitatea chitarei lui Dante, armoniile lui Dani și groove-ul lui Codruț, împreună cu producțiile complexe și energia transmisă în fiecare live, definesc proiectul Dora Gaitanovici. Trupa este în plin proces de lansare, în cascadă, al EP-ului Pas cu Pas.


Evenimente recomandate

Top