Noutăți și comunicate

Thomas Eriksen (MORK) lanseaza albumul de debut UDÅD

18 martie 2024
Thomas Eriksen (MORK) lanseaza albumul de debut UDÅD
Udåd reprezintă cea mai recentă încercare a lui Thomas Eriksen, cunoscut pentru contribuțiile sale la renumitul grup norvegian de black metal, Mork. În timp ce Mork continuă să exploreze texturi intricate și nuanțe atmosferice, Eriksen a revenit la esența primordială a albumului de debut Mork, 'Isebakke, ' căutarea fără compromis a tristeții nealterate a black metalului servind ca model pentru noul proiect Udåd. Imersându-se profund în această sursă de inspirație, Eriksen a creat un sunet și o etică care expun esența brută și necrotică a black metalului, oferind o explorare fără compromis a realităților dure ale morții și ale vidului existențial. https://www.youtube.com/watch?v=skIFrAQCLeU
Deoarece Mork evoluează constant odată cu fiecare lansare și a devenit propriul său far, am decis să creez un spațiu în care pot fi mai primitiv. Poți lua ca punct de pornire „Isebakke”, care este destul de primitiv, și să privești Udåd ca pe un pas înapoi față de aceasta. Udåd îmi permite să exprim o senzație mult mai primordială de black metal. Dezvelind carnea și expunând o atmosferă mai brută, pură. Au trecut mulți ani de când nu am mai simțit această vibrație puternică a black metalului pur în venele mele. "Este viu!"
elaborează Eriksen
Debutul eponim al Udåd îmbrățișează o esență brută și primordială, evitând complexitatea în favoarea unei coborâri implacabile în tărâmurile sonore infernale, dincolo de porțile purgatoriului.
După cum am menționat, "Isebakke" a fost un efort foarte pur realizat din esența goală a propriei mele experiențe personale cu black metalul. Acea rădăcină a fost întotdeauna în mine. Acum aveam nevoie să mă conectez din nou la acea sursă, doar pentru a satisface acea parte a psihicului și a creativității mele. Mork și Udåd sunt acum yin și yang-ul meu în călătoria mea Black Metal. Inspirația vine din momentele când am descoperit lansările raw de black metal în trecut, și din vibrația pe care mi-au transmis-o. Înregistrarea vocală pentru Udåd s-a dovedit a fi o experiență foarte dureroasă și neortodoxă pentru mine. Am decis încă de la început să fac ceva complet diferit față de abordarea mea vocală obișnuită în Mork. Voiam ceva care să se potrivească cu nuditatea primitivă a muzicii. Așa că am ajuns să fac acest strigăt puternic și primitiv, care mi-a luat cu adevărat energia și aerul. A fost greu, dar, totuși, am pus totul în asta, care va trăi pentru totdeauna în înregistrare.
reflectează Eriksen, mai departe.
Înregistrările și sarcinile de inginerie au fost realizate de Eriksen însuși la studiourile Atomen din Halden, Norvegia. Masterizarea a fost efectuată de Jack Control la Enormous Door (Darkthrone, Mork).

Tracklist Udåd:

  1. Den Evindelige Ende [03:06]
  2. Bakenfor Urskogens Utkant [06:04]
  3. Avgudsdyrker [06:44]
  4. Blodnatten [06:46]
  5. Den Virkelige Apokryf [04:12]
  6. Vondskapens Triumf [05:25]
  7. Kald Iver [06:32]
  8. Antropofagens Hunger [06:52]

"Udåd" a fost lansat pe 15 martie pe vinil transparent și CD.

Vizitați pagina Udåd pe Facebook.



Vă reamintim că veți putea vedea live proiectul MORK, împreună cu multe alte trupe, la prima ediție Underground For The Masses. Festivalul se va desfasura in club Quantic, intre 5 si 6 aprilie 2024.
Biletele se pot achizitiona online, de pe iabilet.ro. Vezi afisul complet aici.

Underground For The Masses I este prezentat de Din Întunerec, cu suport din partea clubului Quantic.
Artwork-ul este realizat de Hugsanir Arts.


Evenimente recomandate

Top