Noutăți și comunicate

Vorus anunta data lansarii noului album ”Desolate Eternities” si prezinta un nou single: ”Dormant Malignancy”

1 februarie 2024
Vorus anunta data lansarii noului album ”Desolate Eternities” si prezinta un nou single: ”Dormant Malignancy”
Cvartetul death metal din Deva Vorus anunta data lansarii noului album de studio "Desolate Eternities". Acesta va fi lansat pe CD in colaborare cu Loud Rage Music pe 1 martie.

Pre-comenzile au fost deschise aici:
https://loudragemusic.bandcamp.com/album/vorus-desolate-eternities
https://loudragemusic.limitedrun.com/products/764551-vorus-desolate-eternities

"Dormant Malignancy", un nou single care va figura pe albumul "Desolate Eternities" poate fi ascultat aici: https://www.youtube.com/watch?v=DNRNWbmIZaU
Iata ce a avut de spus despre noul album fondatorul formatiei, Uriel:
In traditia VORUS de a lansa un nou album la fiecare 3 ani, iata ca am inceput lucrul la urmatorul material de studio intitulat "Desolate Eternities". Noile compozitii sunt mult mai dinamice si echilibrate, combinand abordarea noastra a death metalului clasic cu un tempo mai rapid si brutal, dar sectiuni mai lente sau de mid-tempo combinate chiar cu elemente stridente derivate din thrash sau grind.
Infiintat in anul 2017 ca un proiect solo al unui muzician death metal american activ din 1989, relocat in Romania din 2014, Uriel (Morbicus, Necrorite, Putred, Reveler, ex-Gutwrench, etc) a inregistrat demo-ul "Chamber of Laments" in formula solo. Sotia lui Uriel, Corina (ex-Deimos, ex-Atys, etc) se alatura trupei in septembrie, 2017 la chitara bass.
Ca duo, Vorus a inregistrat albumul de debut "The Wretched Path" in decembrie 2017, dar si split-ul cu trupa Necrorite in mai 2018, apoi in octombrie 2018 EP-ul "Inflicted Sufferance".
In aprilie 2019 urmeaza splitul cu Rotheads, Engrossed si Eruptive.
Incepand cu august 2019 se alatura trupei tobosarul Doru (Malpraxis, Evergreed, ex-Necrovile, etc) din Cluj-Napoca.
2020 este anul ce marcheaza debutul live al trupei Vorus aflandu-se intr-un mini turneu in Transilvania alaturi de trupele Oncology si Left Hand Path.
In luna mai 2021 trupa lanseaza al doilea album intitulat "Traversing the Non-Existence".
La scurt timp dupa album, Vorus coopteaza un noul membru, Filip (Necrotum, Demoted, Putred, etc) la chitara ritmica. In aceasta formula se inregistreaza EP-ul "The Crypt of Shadows" in octombrie 2021.
In 2022 Vorus a concertat intr-un mini turneu alaturi de Malpraxis, Invader si Omnitrocy in cateva orase din tara, apoi a participat la Death Madness Fest 1 (Sibiu) si inca cateva concerte.
Anul acesta Vorus a participat la Bucharest Death Fest III de asemenea tot anul acesta trupa lucreaza la piesele celui de-al treilea album cu titlul "Desolate Eternities" programat sa fie inregistrat la toamna lansat in primavara anului viitor de catre casa de discuri Loud Rage Music din Romania in format CD.

Componenta Vorus:
  • Uriel - Chitara Solo / Voce
  • Filip - Chitara Ritmica
  • Corina - Chitara Bass
  • Doru - Tobe
Contact Vorus :
vorusdeath@gmail.com
vorus.bandcamp.com
fb.com/vorusdeath/

Loud Rage Music
https://linktr.ee/loudragemusic


Evenimente recomandate

Top